- G:

“Gaziantep’te belirgin artış var”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Gaziantep’te vaka sayılarının artışa geçtiğini söylemesine rağmen birçok vatandaş maske ve sosyal mesafe kurallarına uymuyor.

“Gaziantep’te belirgin artış var”
Büyütmek için resme tıklayın

Korona virüs vaka sayısının her geçen gün arttığı Gaziantep’te sokaklarda yoğunluk yaşanıyor. Son 1 ayda 15 binden fazla kişiye maske ve sosyal mesafe kurallarına uymamaktan ceza yazılmasına rağmen Gaziantepliler maskeyi ve sosyal mesafeyi hiçe sayıyor. Gaziantep’te vaka sayılarının ve vefat sayısının her geçen gün artması üzerine Gaziantepli vatandaşlar ise sokağa çıkma yasağı uygulanmasını istedi.

“Gaziantep’te belirgin artış var”

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep’te vaka sayısında belirgin bir artış olduğunu belirterek, “Bursa, Kocaeli ve Gaziantep'te belirgin artış var. Bu illerimizde daha gayretli, daha titiz bir çalışma gerekiyor. Desteğinizin önemi artmış durumda. Mücadelemize desteğinizle güç verin” ifadelerini kullanmıştı.

“Gaziantep’te sokağa çıkma yasağı istiyoruz”

Gaziantep’te ek tedbir alınarak sokağa çıkma yasağının uygulanması gerektiğini savunan vatandaşlar ise, “ Ne kadar tedbirler alınırsa alınsın vatandaşlarımız kurallara uymuyor. Eskiden sokağa çıkma yasakları sayesinde vaka sayılarında düşüş oluyordu. Şimdi tekrardan artışa geçti. Maske ve sosyal mesafe kurallarına kimse uymuyor. Bu yüzden de her geçen gün vaka sayısı artıyor. Bu nedenle Gaziantep’te ek tedbir olarak sokağa çıkma yasağı uygulanmasını istiyoruz” diye konuştular.

Polis ve zabıtalar denetimlerini sürdürüyor

Öte yandan maske ve sosyal mesafe kurallarına uymayan vatandaşlar polis ve zabıtalar tarafından para cezası ile cezalandırılıyor. Polis ve zabıtalar tarafından şehrin kalabalık ve yoğun olduğu bölgelerde denetimler sürdürülüyor.

27 Kas 2020 - 00:00 - Gaziantep Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.