ZAM FURYASI

Çarşıya inince evdeki hesabın bir türlü tutmadığını milletçe görüyoruz. Her geçen gün yeni zamlarla uyanmak adet oldu. Öyle yüzde 5, yüzde 10 zamlar hayal oldu. Zammı yapanlar artık fiyatları ikiye katlamadan edemiyor. Asgari ücrete gelen zam yüzde 50 olunca herkes sevinmişti. Gel gör ki fiyatlar 3 ayda 3 katına çıktı. Faturalardan sonra elde kalan sıfır.

Malumunuz zam fırtınası önce yakıtla başladı. Daha sonra bu fırtınaya ayçiçek yağı damgasını vurdu. Bir de savaş yüzünden artan dedikodular ve yağ ithalatında Rusya ve Ukrayna’ya bağlılığımız aynı zamanda bir türlü de karaborsa oluşmasına neden oldu. Yağı stoklayan milletimiz bu kez ramazan geliyor diye şekere hücum etti şeker fiyatları 2 günde iki katına çıktı. Çıkan fiyat bir yana şu anda Gaziantep’te şeker bulunmuyor.

Yeni şanslı ürün grubumuz ney merakla bekliyoruz. Ama bu hafta Güvenevler pazarında marul 10 TL, Çeri domates 20 TL, patates 7 TL, Biber 30 TL’yi görünce hangisinden gelebileceğini kestiremedim. Evde her gün kiler sayımı yapmaya başladık. Malum ramazan geliyor. Fiyatların günü gününü tutmuyor. Neye zam gelse canımız ondan çekiyor. İnsanın şöyle iftarda doya doya yemek yiyesi kalmadı. Yıllarca ülkede katık adıyla anılıp yemeğe bereket getirsin diye yenilen ekmek tutarı fakir gurebaya külfet olarak geliyor.

Kirada olan, evlenecek olan, işsiz olan, tek maaş çalışan, asgari ücretle çalışan, emekli, öğrenci hepsi perişan hepsi biçare fiyatların oturuşmasını bekliyor. Birikim yapmayı, sosyal yaşam gerekliliklerini yerine getirmeyi bırak insanlar artık aç kalmak istemiyor. Bir an önce bu konuda bir çalışma yapılması gerekiyor. Yoksa simit çay hesabıyla gelen simit çay hesabıyla gider.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar A. Eray Ünver - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.