Tedbir almayı neden başkasına bırakıyoruz?

Her ne kadar yeni normalleşmeye başlamış olsak ta, Covid-19 döneminin izleri kolay kolay silinmeyecek. Önümüzdeki birkaç yıl daha, salgının etkilerini yaşamaya devam edeceğiz. Aldığımız her karar da, yaşamımızın her aşamasında, pandemiendeksli bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

Yol haritalarımızı belirlemek istiyoruz ama yol henüz net değil… Uzmanlar bile keskin analizler yapamıyor. Dolayısıyla, bundan sonraki birkaç yıl, adımlarımızı daha temkinli atmakta yarar var.

Türkiye aşılamada, Haziran ayı itibariyle büyük adımlarla yol aldı. Temmuz’da bu hızlı süreç devam etti. Ümit ediyoruz ki, sonbaharı karşılarken, vatandaşın da desteğiyle, eski günlerimize dönmeye başlarız.

TATİL HORTLATIR MI?

Herkesin aklında bu soru var.

Acaba, turizm sektörünün hareketlenmesi adına mı bu kadar izin verildi.

Alınan kararlar, halk sağlığını ikinci plana mı itiyor?

Bence değil!..

Bizim, normalleşmeyle ilgili adımları, hükümetin alacağı kararlara endekslemek yerine, kendimiz atmamız gerekmiyor mu?

Maskeleri atmamızı bize hükümet mi söyledi?

Küçük bir rehavette bile, maskeleri çıkarıyorsak, aslında bizim de işimize böyle geldiği için, bunu kabul edelim!..

Kafasından tatil planı geçirmeyen kaç kişi var?

Sahillere bakarsak, sadece küçük bir azınlık, öyle değil mi?

Dolayısıyla, tedbirleri biz kendi içimizde almaya devam ederek, pandemi kurallarına uyarak, normalleşme adımlarını önce kendimiz, sonra çekirdek ailemiz almalı, sonra da başkalarından bunu beklemeliyiz.

Başkalarının bizim için aldığı serbestlik kararının arkasına sığınıp, eleştiri yapmak, işin en kolay tarafı, bilmem anlatabildim mi?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hüseyin Küpeli - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.