MUSEVİLERİN İSYANI

İsrail’in Filistin’deki sivilleri bombalamasıyla ortaya çıkan halk tepkisi en çok kendini sosyal medyada gösteriyor. Daha önce İstanbul’da Bayazıd Meydanında özellikle Cuma namazı sonrası Bayazıd camisinden çıkan kalabalıkların oluşturduğu mitinglerle kendini var eden tepki bugün tamamıyla sosyal medyaya kaymış durumda. Herkese oturduğu yerden tepki göstermek daha kolay geliyor.

Sosyal medyada tepkiler bazen o kadar amacını aşıyor ki bir katliamı engellemeye çalışırken seneler önce yaşanmış başka bir katliamı övenler ortaya çıkıyor. Aynı şu an Filistin’e yapıldığı gibi 2. Dünya Savaş’ında binlerce Yahudi’yi katleden Hitler’e övgüler yağdırılıyor. Bir katili yererken bir katili övmek asla barış getirmez. Özellikle İstanbul’da İzmir’de yıllarca beraber yaşadığımız Musevi halka karşı çok büyük hakaretler yağdıranlar 500 senedir bu iki milletin beraber iftar sofrasına oturduğunu bilmez mi? Bu halkın oruç tutanlara karşı dışarıda yemek yemediklerini hiç duymaz mı?

Yahudiler ile Filistin’e karşı bu acımasız katliamı yapanları ayırmak gerek. Yöneticiler hiçbir zaman halkı tam anlamıyla temsil etmezler. Hele ki bir İsrail yöneticisi Türk vatandaşı olan, askerliğini yapmış, vergisini ödemiş bir Yahudi’yi hiç temsil etmez. Velev ki temsil etti bu Hitler’in bir katil olduğu fikrini asla değiştirmez.

Bugün Dünya’da, İsrail’in faşist hareketlerini eleştiren ve eleştirirken de bunu sadece sosyal medyadan değil meydanlarda Filistin bayrağı açarak bağıran binlerce Yahudi var.

Bugün kendini Müslüman olarak gören terör grupları ile nasıl kendimizi aynı kefeye koyamıyorsak her Yahudi’yi de katil olarak göremeyiz.

BANANECİLER

Vay efendim bu dindar kesim gezi olaylarında öldürülenler varken neredelermiş? Ya da uludere’de niye ses çıkarmamışlar. Şimdi de onlar çıkarmıyormuş. Kimin ölüsü daha kıymetli. Farkında mısınız? Sıra dönüp tekrar sizin tarafa geliyor. Haksızlık karşısında dilsiz şeytan olmamak ümidiyle, solculardan yaşasın özgür Filistin, sağcılardan Ali İsmail Korkmaz için fatiha paylaşımları bekliyorum. Acılar paylaştıkça azalır. Ve biz birleştikçe büyür birleştikçe güçleniriz.

FİLİSTİN İÇİN AĞLAYANLAR

Televizyonda görüntüleri izleyip gözlerimizin yaşarmaması elde değil. Onların çektiği acıları burada biz de yaşayıp veryansın ediyoruz. Zaman zaman nasıl yardım yapabiliriz diye düşünenlere dışarı çıkıp bakmalarını tavsiye ediyoruz. Aynı bombalardan ve zulümden kaçan binlerce Suriyeli sizlerden yardım bekliyor. Kapımıza gelmişleri geri çevirmeyin yoksa İsrail’den bir farkınız kalmaz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar A. Eray Ünver - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.