KAR ALTINDA KALANLAR!

Gaziantep resmen felaketi yaşadı Salı gecesi!.. Yüzbinlerce insanın yaşadığı kar mağduriyetini, şehir trafiğinde bende ağır şekilde yaşayanlardanım!.. Salı akşamı çıktığım ofisten evime gidemeyince, Çarşamba sabaha karşı tekrar ofise dönmek zorunda kaldım. Mezarlık kavşağı ile Otogar arasındaki 2-3 kilometrelik mesafede, tam 9 saatlik bir çile yaşadım.

Konuya şuradan gireyim, evet araç sürücülerinin hataları var mıydı? Vardı…

Zincir ve kar lastiği konusunda sürücüleri eleştirebilirsiniz ama bunun üzerinden, kendi sorumluluklarınızı vatandaşın üzerine yüklerse, burada hata yaparsınız!..

Belediyelerin sınıfta kaldığını gördüğü andan itibaren, belediye trollerinin, bilinçli bir şekilde, yolda kalan sürücülere, sosyal medyada sallamaya başladıklarını görünce “el insaf” dedim kendi kendime?

9 saat boyunca, sağımdan solumdan geçmeyen, karşıma çıkmayan belediye ekiplerinin, bu olayda hiçbir kusuru yokmuş gibi, “Suçlu sensin ey vatandaş, bunun üzerinden hökümeti vuramazın” ya da “biz hazrız, siz karın tadını çıkartın” gibi paylaşımlar yapması, o çileyi çeken vatandaşın üzerinde nasıl etki yapar siz düşünün artık!.. Kimsenin, yağan kar üzerinden “hökümeti devirme” planı yok, bu olayı asıl politize eden, belediyeye yaranmak istemek adına trollük yapan tiplerdir.

Daha kar yağmaya başladığı gün, yani Salı sabahı, maillerimi açtığımda, 3 belediyeden de aynı başlıkla atılan, birbirinin kopyası haberleri görmüştüm aslında!.. Hepsi de “Belediye kara hazır” derken, daha kar yağmadan, reklam kokan hareketler yapmaya başlamıştı.

Sonradan yaşayıp gördük ki, hiç birinin kara hazır olduğu falan yok. Bu olay göstermiştir ki, belediyeler karlı mücadelede sınıfta kaldı. Bunu kabul etmedikleri ve çıkıp kameraların karşısına, vatandaşa “yaşadıklarınızdan dolayı üzgünüz” diyemedikleri için, konuştukça daha da tepki çekiyorlar, bunu anlamaları gerek artık!..

Yol hikayelerimiz de var çokça, onların da bir ikisini anlatmak istiyorum. Citroen Otomotiv önündeki kavşakta, Suriyeli yaya bir grup vardı ve adamlar, canla-başla, kalan bütün araçları tek tek ittirerek, yolda kalmasını ve yığılmayı önlediler. Araçları ittirirken, bir taraftanda kendilerini kanıtlamak istercesine “Biz Suri, Suri” demeleri yüreğimizdeki kardeşlik duygularımıza olan inancımızı pekiştirdi. Mezarlık 2 nolu kapı önünde bekleyen 8-10 kişilik Türk genci de aynı şekilde, gecenin geç saatlerine kadar yolda kalanlara yardım etti. Onları da kutlamak gerek. İnanın, bu arkadaşlar, belediyeden çok daha iyi çalıştılar o gece, hem de sabaha kadar!..

Çileli bir gecenin ardından, geriye yaşadıklarımız ve bizi yönetenlerin söylemleri kaldı. Umarım herkes gereken dersi almıştır, umarım bir daha böyle felaketler yaşamayız.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hüseyin Küpeli - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.