EĞİTİME BAKIŞ AÇISI!..

Çocuğunuzu şöyle güzel mi güzel bir okula yazdırdınız.

E kolay değil, adres bulup taşıdınız evinizi, onca zahmet verdiniz!

Bir de torpil yaptırdınız, “aman iyi bir öğretmene düşşün” diye, hatır-rica onu da başardınız?

Biraz bağış yaptınız ama değdi, onca çabanıza!

Bitmedi, elbette!..

İlk gün sınıfa gidip, şöyle birkaç güzel kare fotoğraf çekip, facebook ve instagram hesaplarınızdan paylaştınızsa, maşallah keyfinize diyecek olmuyor!..

Bundan sonrası o devasa okulun, rengarenk boyalı duvarlarına bir de emanet ettiğiniz öğretmene kaldı, öyle mi?

Keşke böyle olsa!..

Bir çoğumuz sorumlu veliler değiliz…

Unutmayalım ki “çocuğumu en başarılı okula kayıt yaptırdım, hayatı kurtuldu” dönemi yok artık..

Bugün kayıt yaptırdığınız çocuklar, 15-16 yıl sonra üniversitelerinden mezun olduklarında, diplomalarını duvara asıp, para kazanma dönemi kalmadı, kalmayacak.

Diplomanın para kazandırmadığını, sayıları her geçen yıl artan üniversiteli işsizler ordusuna baktığınızda çok daha iyi anlarsınız.

Eğitimde, özellikle de yükseköğretimde, teknolojiye paralel olarak, çok hızlı bir değişim süreci adeta zorunlu hale geldi. Okumak tek başına yeterli değil… Donanımlar, kazanımlar, sertifikalar, yabancı dil v.s. Bunların yanına ne kadar çok yetkinlik eklerseniz, o kadar öndesiniz demektir… Aksi halde işiniz çok daha zor!..

Eğitimde kişilerden beklentiler, önümüzdeki yıllarda çok daha artacak. Buna hazırlıklı olan çocuklar kazanacak. Aksi halde, biz kaybetmeye, başarısızlığa mahkum olacağız.

Hele de Gaziantep gibi, eğitimde ne istediğini bilmeyen, son sıralardan kurtulamayan bir şehrin velileri olarak, mentaliteyi, eğitime mevcut bakış açımızı değiştirmenin vakti çoktan geldi de geçiyor bile!..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hüseyin Küpeli - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.