DAVRANIŞLARIMIZ POZİTİF OLMALI!

En önemli gündem maddemiz Coronavirüs… Gaziantep’in de vaka sayıları bakımından, liste başı olduğun göz önünde bulundurursak, gündemin bu olmasından daha doğal bir şey olamaz!..

Sosyal mesafe, maske başta olmak üzere her türlü tedbiri alıyor olmamıza rağmen, hayatımızdan uzaklaştırmayı beceremediğimiz bu illet, daha ne kadar bizimle yaşayacak belli değil!..

Öngörülere bakıldığında, iyimser olanlar bile 1 yıldan yakın bir tarih veremiyor, bir-kaç yıl daha kalacağını söyleyenler çoğunlukta…

Bize düşen, verilen tarihleri kovalamak değil de, sağlığımızı korumak için tedbirlere uymak, çünkü çok ciddi anlamda pozitif vaka rakamları ile karşı karşıyayız.

Çevremizde, eş-dostta, mutlaka bir yakınımızda, virüs bulaşmayan olmadığına göre, bir gün sizin de kapınızı çalmayacağınızın garantisi yok.

Önemli bir sorunumuz daha var ki, bir takım çevreler, bunu saklamayı tercih ediyor. Daha da ötesi, hiçbir şey olmamışçasına, seyahatlar yapıp, gezip, tozuyor!..

Bu hastalığı gizleyenler, çevresine ve kendisine büyük ihanet içerisinde… Bir polis arkadaşım geçenlerde, şehirlerarası otobüs içerisinde, İzmir’den Gaziantep’e kadar gelen karantinalı hastayı, turnike gişelerinde yakalayıp gözaltına aldıklarını söylemişti.

Gizleyenler, bu hastalığı asıl saçanlardır!..

Gaziantep’te vaka başladığından bu yana vaka sayıları hep yüksek seyretti. Bunun önüne geçmeliyiz. Pozitif oldukları halde sokaklarda dolaşan insanların alnında ‘covid-19’ yazmadığına göre, bu insanlar, toplum içerisinde, kendisini karantina süresi boyunca ayrıştırarak, insanlığa da hizmet etmeli.

‘Yok’tan anlamayıp, yaşamını sokaklarda sürdürmeye devam ederse, yarın daha kötü sonuçların gelmesi kaçınılmaz olacaktır.

Bakınız, kış mevsimi de yaklaşırken, bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski, dönemsel olarak daha da artmak üzereyken, bu hastalığı biraz daha ciddiye alarak, davranışlarımızı pozitif hale getirme vakti gelmiştir.

Lütfen, kurallara uyalım…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hüseyin Küpeli - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.