CHP’NİN İL BAŞKANI OLACAK İSİM, İLK SEÇİMDE İSTİFA EDER Mİ?

CHP yeni bir kongre sürecinde, başka bir tabirle bildiği en iyi işi yapıyor. Ama bu kez durum farklı. Adaylık düşünenlerin sayısı bir hayli fazla. Şu ana kadar 2 isim açıkladı. Mevcut başkan Lütfü Demir ile eski İl Başkanı Hayri Sucu. Başka isimlerde çıkabilir, zamanla belli olur.

Dün bir meslektaşımızın cenaze töreni sırasında, görüştüğüm bazı CHP’li dostlara “Bu kez kongre süreçleri hareketli geçiyor, neden acaba?” diye sordum.

Merakımı da giderdim.

Son yerel seçimlerde, özellikle Büyükşehir’lerde alınan sonuçlar, CHP’nin iktidara gelebileceği yönündeki umutları artırmış…

Dediler ki “CHP iktidara yürüyor”

Bu cümleden yola çıkarak “Diğer büyükşehirlerde gösterdiğiniz performansı, Gaziantep’te sergileyemediniz” dediğimde “Evet ama Gaziantep’te koşullar farklıydı. Büyükşehir’e kendi adayımızla giremedik. 494 bin oy alan Fatma hanım bir önceki seçime göre, oyunu artıramadı. Bir kısım oylarımız Celal Doğan’a, bir kısmı da ittifak adayına gitti. 250 bin seçmen, 3 adayı da tasvip etmediği için sandığa gitmedi” yorumunu yaptı.

Anlaşılan, İstanbul, Ankara, Adana, Mersin gibi illerden gelen sonuçlar, CHP’nin umutlarını bu kez fazlasıyla artırmış.

Herkesin aklına gelen soruyu sordum bu kez… “Acaba, il başkanlığına aday olan kişiler, bu olasılıktan faydalanıp, kendisini milletvekili yapmayı mı hedefliyor” dedim.

Sohbetimiz esnasında yanımıza il başkan adayı Hayri Sucu gelince “Bu soruyu ona sor istersen” dediler.

Hayri bey de, bu konunun çok merak edildiğini belirterek teşekkür etti ve seçildiği takdirde, kesinlikle il başkanlığını bırakıp, milletvekili adayı olmayı düşünmediğini beyan etti. Hayri bey, bugün yapacağı adaylık açıklamasında, bu kararını partililerin önünde deklare edeceğini de ilan etti.

Şu ana kadar adaylığını açıklayan diğer isim Sayın Lütfü Demir’in bu konudaki kararı nedir, bilmiyorum.

Bildiğim, teşkilatta görev alan/alacak kişinin, ilk durakta inmeden, gemiyi son limana kadar sağ salim yanaştırması gerektiğidir.

Bekleyip, görelim.

CHP’li dostlarımızın bir çoğunu, cenaze töreninde gördüğümü söylemiştim. Bu vesileyle, dün sabaha karşı hayata gözlerini yuman, erken yaşta yitirdiğimiz, genç meslektaşım, mahalle arkadaşım, Salman Erdine’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hüseyin Küpeli - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.