Zenginlik ömrü 9 yıl uzatıyor

ABD ve İngiltere’de yapılan bir araştırma, zengin olmanın ömrü ortalama dokuz sene uzattığı sonucuna vardı.

ABD ve İngiltere’de yapılan bir araştırma, zengin olmanın ömrü ortalama dokuz sene uzattığı sonucuna vardı. Buna göre daha yoksul olanların 50 yaşından sonra beklenen yaşam süresi, zenginlerden ortalama dokuz yıl daha kısa.

İki ülkede yaklaşık 25 bin yetişkinin yaşam sürelerinin karşılaştırıldığı araştırmada, sosyo-ekonomik faktörlerin yaşlanmayı ve ilerleyen yaşlardaki hastalıkları nasıl etkilediği analiz edildi. Araştırmada, İngiltere’de 50 yaş üzerindeki 10 bin 754, ABD’de de 14 bin 803 kişinin verileri karşılaştırıldı. İki ülkede de veriler, gelir üzerinden gruplara bölündü; en zengin ve en yoksul grupların yaşam süreleri incelendi.

Gerontology dergisinde yayımlanan araştırma, zengin erkeklerin 50 yaşından sonra 31 sene daha sağlıklı biçimde yaşadığını, bu ortalamanın yoksullar için 22 ila 23 seneye düştüğünü ortaya koydu. Verileri incelenen kadınlar arasında da benzer bir durum saptandı. Buna göre, varlıklı kadınlar 50 yaşından sonra ortalama 33 yıl daha sağlıklı yaşarken, 50 yaşındaki yoksul kadınlar arasında bu ortalama 24 ila 25 yıla düştü.

Araştırmada, toplumların yoksul kesimlerinin sağlık hizmetlerine erişimindeki eşitsizliklerin kaldırılması tavsiyesi yer aldı.

15 Oca 2020 - 15:19 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.