Yıldırım’dan kamudan alacaklarda mahsuplaşma çağrısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, reel sektörün kamudan alacaklarının vergi ve SGK borçları ile mahsuplaşarak ödenmesi çağrısında bulundu.

Devletle iş yapan firmaların uzun süredir alacaklarını tahsil edemedikleri için zorlandıklarını ve bunun da ekonomiye olumsuz yansıdığını dile getiren Tuncay Yıldırım, ekonomide çarkların dönmesi için firmaların vergi ve SGK borçlarını kamudan alacakları ile mahsuplaştıracak bir sistemin getirilmesini önerdi.

Birçok firmanın vergi, SGK ve banka borçları olduğunu belirten Yıldırım, borçların yanında kamudan alacakların da olduğunu, mahsuplaşma yoluna gidilerek bu yükün hafifletilebileceğini ve piyasalara nefes aldırabileceğini söyledi.

Yıldırım açıklamalarına şöyle devam etti:

“Başta inşaat ve sağlık olmak üzere birçok sektörde kamunun satın aldığı mal ve hizmetlerden doğan alacaklar var. Ancak devletin bu borçlarını ödemede sıkıntıları var. Firmalar kamuya mal ve hizmet üretirken harcama yapıyor, bunun için de banka kredisi kullanıyor. Alacaklarını zamanında tahsil edemeyince de temerrüde düşüyor, kredibilitesi düşüyor, zarar ediyor. Piyasaların biraz hareketlenmesi ve borç yükünün azaltılabilmesi için firmaların SGK ve vergi borçları bu alacaklardan düşülebilir. Öte yandan KDV alacakları yerine uzun vadeli devlet tahvili de verilebilir.”

18 Tem 2019 - 15:09 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.