YARDIM MELEKLERİ

MİNİK BEBEĞİN İMDADINA YETİŞTİLER YARDIM MELEKLERİ Doğumdan sonra annesi tarafından terk edilen Bekir Can bebeğin imdadına Türk Kızılayı Gaziantep Ş...

MİNİK BEBEĞİN İMDADINA YETİŞTİLER

YARDIM MELEKLERİ

Doğumdan sonra annesi tarafından terk edilen Bekir Can bebeğin imdadına Türk Kızılayı Gaziantep Şubesi’nin yardım melekleri yetişti. Minik bebek tüm ihtiyaçları karşılandıktan sonra babaannesine teslim edildi.

Gaziantep’te yeni doğmuş bir bebek, annesi tarafından hastanede terk edildi. Eşinden ayrılan annenin iki ay önce doğum yaptıktan sonra bebeği bıraktığı ve babaannenin teslim aldığı belirtildi. Minik Bekir’in dedesinin yatalak olduğu, babaannenin ise maddi gücü olmadığı için büyük zorluklar yaşadığı belirtildi. Türk Kızılayı Gaziantep Şubesi Kadın Kolları, Bekir Can’ın durumunu öğrenince hemen yaşlı kadınla temasa geçti. Kadın Kolları Başkanı Dilek Toktamış, bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Minik Bekir’in çok zor şartlarda büyütüldüğünü ve bez, mama gibi ihtiyaçlarını alamadıklarını öğrenince harekete geçtiklerini belirten Toktamış, “minik bebek için seferber olduk ve tüm ihtiyaçlarını üstlendik” diye konuştu.

Dilek Toktamış, Türk Kızılayı Gaziantep Şubesi Kadın Kolları olarak mağdurların yanında olmaya devam ettiklerini belirterek, “Biz tespit ettiğimiz mağdurlara ulaşıyoruz ve elimizden geleni yapıyoruz. Bir grup gönüllü kadın arkadaşımızla birlikte mağdurun yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Bekir Can bebek de bunlardan bir tanesi. 2 ay önce dünyaya gelmiş. Annesi hamile iken babasından ayrılmışlar. Ayrılınca da annesi terk etmiş. Babaanne almış ama imkanları yok. Dedesi yatalak. Yaşlı kadının da maddi gücü yoktu. Bebek çok zor durumda idi. Tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Mama, bez, kıyafet başta olmak üzere ihtiyaçlarını karşıladık” ifadelerini kullandı. (OKAN ÇELİK)

24 Eyl 2019 - 18:35 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.