Yaptığın işin en iyisini yapacaksın

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Pınar Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çakıcı, yaptığı her işi hakkıyla yapmaktan yana. “Her zaman en iyisini en hızlı şekilde yapmak isterim.

Pınar Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çakıcı:

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Pınar Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çakıcı, yaptığı her işi hakkıyla yapmaktan yana. “Her zaman en iyisini en hızlı şekilde yapmak isterim, karşımdakinden de bunu beklerim” diyen Çakıcı, erken yaşta atıldığı iş hayatında önemli başarılar elde etmesinin yanı sıra sosyal projelerde de görevler üstlenmiş… Hayal ettiği her şeyi gerçekleştirdiğini söyleyen Hakan Çakıcı, çocukluğundan bugüne yaşadıklarını, geçmişini, iş hayatını, hayata bakış açısını anlattı.

Hakan Çakıcı kimdir, önce kendinizden bahseder misiniz?

Kilis doğumluyum. O yıllarda, Kilis, Gaziantep’in ilçesiydi. 1981 yılında Kilis’ten Gaziantep’e yerleşmemizden dolayı okul hayatıma Gaziantep’te devam ettim. 3 çocuklu bir ailenin en büyüğü olduğumdan dolayı ailenin sorumluklarını da erken yaşta üstlendim. Bunu halen en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmaktayım. 1983’ten bu yana faaliyetlerini sürdürdüğümüz Pınar Bulgur Gıda Sanayi ve Ticaret’in 2005 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktayım.

Çocukluk hayallerinizi gerçekleştirebildiniz mi?

Hiçbir başarının tesadüf olmadığına inanlardanım. Kurduğum tüm hayalleri zamana yaydım ve emin adımlarla tüm hayallerime ulaştım. Tabi ki zorluklar oldu ama bu zorluklar beni daha da motive ederek koymuş olduğum hedeflere emin adımlarla ilerlememi sağladı.

Öğrencilik döneminde nasıldınız?

Doğrusunu söylemek gerekirse, ders çalışmayan tembel bir öğrenciydim.

İş hayatına ne zaman ve hangi şartlar altında atıldınız?

Bizim işimiz bulgurculuk dede mesleği Kilis. Kilis’ten Gaziantep geldikten sonra babamda bulgurculuk devam ettirince bende iş hayatına babam gibi bulgur sektörüyle devam ettim. Babamdan bu yana aynı özveri ve heyecanla faaliyetlerimize devam etmeye özen gösterdim. Çocukluğumun her evresi çalışma ile geçti. Küçük yaşlardan bu yana fabrika ve işletmenin her noktasında üretimin her evresinde, bulundum. Ticaretin, imalatın, sanayinin bizzat İçerisinde büyüdüm. Küçük yaşlardan beri okuldan çıkıp direk bulgur devlibine giderdim. İçimde hep bir çalışma arzusu vardı tabiki. En çok sevdiğim kamyon sevkiyatında yükleme yapılmasıydı. O zamanlarda yükleme sırt insan gücüyle olurdu. Bizde 25 kg ve 50 kg ağırlığındaki çuvallar sırtımıza yüklerdik. Sevkiyatların ardından işletme ve pazarlama işleri ile devam ettim. 2005 yılından itibaren de işin başındayım. Bulgur imalatımızı devam ettirirken firmamıza yenilikler getirerek diğer bakliyatlarında üretimine başladık. Tüm bakliyat ürünlerinin tedarikçisi konumundayız. Bu sektörde oldukça eskiyiz. Sadakat ve dürüstlükten ödün vermeden meslek hayatımı sürdürmeyi kendime ilke edindim. Kalitemizden asla ödün vermedik. Sözümüzde güven akabinde başarıyı sağladık. Bugün Gaziantep’te ve tüm Türkiye’de sağlamış olduğumuz güvenilir ve kaliteli iş prensibini ilke edinmemizden dolayı sektörde kendimizi kanıtladık.

BAŞARMAK İÇİN ÖNCE HEDEFİNİZİ KOYACAKSINIZ

Nasıl bir iş yapma anlayışına sahipsiniz, iş yaşamında olmazsa olmazlarınız nedir?

Her şeyden önce iş yaparken özverili, çalışkan, yaptığı iş layığı ile yapan kurallara tam anlamı ile riayet eden, çalışma saatleri gözetmeksizin, hakkı gözeten bir yapıya sahibim. İş hayatında başarılı bir birey olmanın ilk ve temel şartı hedef koymaktır. Hangi işi yaparsanız yapın; net, ulaşılabilir, ölçülebilir, zamanı belli ve spesifik bir hedefe sahip olunmalıdır. Ne istediğinizi ve nereye gittiğinizi bilmezseniz kaybolursunuz. Birçok işte yaratıcı olmak başarıyı da beraberinde getirir. Yaratıcılık, kişinin ruh halinin de pozitif olduğunu gösterir. Burada önemli olan yaratıcı olduğunuzu çevrenize göstermek, bir anlamda bunu iş hayatında satmaktır. Negatifliklerinizi üzerinizden atarak yaratıcı olabilir ve başarıyı yakalayabilirsiniz. Beraber çalıştığınız ekip kadro önemli planlı ve organizeli çalışarak, hep beraber istişare ederek el birliği ile inanarak başarı sağlanır.

Olmazsa olmazlarım iş hayatımda kurallarım vardır. Bunların en başında dürüstlük gelir. Hayatta mükemmeliyetçi birisiyim. Her şeyin en iyisi ve hızlısı olmalı. Herkesin yapmış olduğu işi en iyi şekilde yapabilme kapasitesi var ve bunu karşıdan beklerim. Yaptığın işin en iyisini yapacak ve değer katacak, şeffaf ve net olacaksın. Bu Karakter ve duruş yansımasıdır.

Ticaretimi hep sözümle yaparım. Bizim sözümüz her şeyden değerlidir, bunu kanıtladık. Herkes bilir sözümüzü hep yerine getirdik. Niyet önemli biz bundan dolayı kazanıyoruz. Alışveriş yapıldığında hep biz tercih ediliyoruz. Bizler bugün iş yapmaya başlamadık. Geçmişimiz ve geleceğimiz var. Sadece söz verdik diye zarar ettiğimizde oldu ama her şey para değil, her zaman sözümüzü yerine getirdik. Bizler için şeref ve itibar her şeyden önemli ve sözümüz hiçbir zaman yere düşmedi. Allaha çok şükür. Güven ve dürüstlük, başarıyı getiriyor. Ve net olmak hep kazandırır

“BABAMDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM”

İş hayatında örnek aldığınız bir isim oldu mu?

Hayatımda örnek aldığım 3 kişi var. Hepsinin kendine özgü yaşantıları duruşları var. İyi yönlerini almam beni daha da öne çıkardı. En önemli örnek aldığım kişi babam Mehmet Ali Çakıcı’dır. Babamdan çok şey öğrendim; çok çalışmayı, işimizi en iyi şekilde yapmayı ve en önemlisi borcuma sahip çıkmayı ve 1 gün önce ödemeyi hep kendime ilke edindim.

“BULGUR BU ÜLKENİN MİLLİ YİYECEĞİDİR”

Gaziantep’te bulgur sektörünün, ihracattaki yeri nedir, yeterli buluyor musunuz?

Dünya pazarında; besin değerinin ve ekonomik maliyet, uzun süre depolanabilme ve kolay hazırlanabilme gibi diğer avantajlarının anlaşılması, bulgura olan talebi arttırıyor. Günümüzde bu pazarda Türkiye, üretim ve ihracat miktarıyla önemli bir konuma sahip. Bulgur Türk milli yiyeceğidir. Kendi buğdayımızla kendi bulgurumuzu üretiyoruz. Bulgur, buğdayın temizlenerek pişirilip kurutulması ve sonrasında belirli boyutlara kırılarak sınıflandırılmasıyla elde edilen, gıda sektöründe sade ve kendine özgü bir üretim şekli olan yarı mamul bir besin maddesidir. M.Ö. 2000’li yıllarda Ortadoğu ve Mezopotamya bölgelerinde keşfedilip üretimi yapılan ve olağanüstü işlenme özelliğine sahip olan bulgur, gerçek anlamda bir besin kaynağı olarak nitelendirilmekte. Günümüzde dünyaya yayılan bulgur çeşitleri şunlardır; Pilavlık Bulgur (Coarse Bulgur), Midyat Pilavlık Bulgur (Medium Bulgur), Köftelik Bulgur (Fine Bulgur), İçli Köftelik Bulgur (Sefel kitel) (Fine-not boiled- Bulgur), Aşurelik Bulgur (Pounded-Pearled Bulgur) ve Yarma (Sis) Bulgur (Coarse-not pounded- Bulgur)… Ülkemizde bulgur üretimi yılda 1 milyon ton dan fazla olup, ülke ihracatımız ise yaklaşık 250 bin ton dolaylarında. Tabiki yeterli bulmuyorum. Üreticinin daha çok desteklenmesi, dünya bulgur sektöründe söz sahibi olması benim yegâne temennimdir. Gaziantep yine de Türkiye’de lider konumdadır.

Bulgur ve Bakliyat sektörüyle ön plana çıktınız ama farklı sektörlerde de faaliyet gösteriyorsunuz. Bunu biraz açar mısınız, neler yapıyorsunuz?

Tabi ki; devamlı büyüyen ve hızlı olarak ilerleyen bir ekonomiye sahibiz. Bu ivmenin içerisinde her zaman yeniliklere odaklı olarak firmamı ve kendimi her zaman bir üst seviyeye taşıyacak olan sektörlerde araştırma içerisine girdim. Türkiye ve dünya pazarında inovatif sektörlerle yakından ilgilendim. Yakın tarih de plastik ve çağımızın lokomotif sektörlerinden biri olan yalıtım izolasyon ürünleri üretimi ile ilgili bölge ve ülkemiz geneline hizmet veren kurumsal bir firma kurduk. 3. Organize Sanayi Bölgesinde bina ısı ve ses yalıtım malzemeleri imalatı üzerine bir yatırım yaptık. Daha önceden de imalat sanayi üzerine birçok faaliyetlerimiz olmuştu. Fakat bu yatırım sayesinde markamızı öncelikli olarak bölgemizde, sonrasında ise tüm Türkiye ve yurtdışında lider konumuna getirmek. Safi Board Markası altında ürettiğimiz ürünleri şimdiden ülkemizin birçok şehrinde görmek mümkün. Yeni bir marka yeni bir iş bize enerji ve heyecan veriyor. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarının artması insanları direkt olarak enerji verimliliğine yöneltiyor ki tam bu noktada biz devreye giriyoruz. Dünyada birçok ülkeyi geride bırakan inşaat sektörümüze bu yatırım ile dâhil olmak ise ayrıca bizi mutlu ediyor.

Bize ürettiğiniz ürünlerden bahseder misiniz?

Yeni firmamızın öncelikli olarak ürettiği ürün XPS. XPS Binalarda ısı yalıtımı ideal konfor şartlarını sağlamak için yapılıyor. Yazın sıcaktan, kışın da soğuktan korunmak için binanın ısı kaybeden yapı bileşenlerini soğuktan/sıcaktan korumak amaçlı yapılıyor, ısı yalıtımı uygulamaları. Bunun için de Türkiye’de çeşitli ısı yalıtım malzemeleri var. Sadece XPS ürünler değil. Fakat XPS ürünlerin diğer ısı yalıtım malzemelerinden farkı yüksek teknolojiyle üretiliyor olmaları. Su emmediği için uzun ömürlü olması, ısı iletkenlik değerinin diğer malzemelerden daha iyi olması nedeniyle de daha ince kullanılabiliyor, daha ince levhalarla ısı yalıtımı yapılabiliyor. Üstün basma mukavemeti, ideal buhar difüzyon direnci vb. gibi pek çok avantajı var. Öte yandan XPS ürünler yıllar içinde iklim koşullarından etkilenmiyor. İlk başta yatırım maliyeti diğer malzemelere kıyaslandığında biraz daha pahalı gibi gözükse de sağladığı bu avantajlar sebebiyle daha uzun ömürlü ürünler. Üstelik Türkiye’de Avrupa Birliği standartlarında üretiliyor. Ancak XPS ürünlerin kalitesine güvenilebilir. Bu sebeple diğer ürünlerden kalite anlamında da ayrılıyor. XPS Haricinde Yaşam alanlarımıza döşediğimiz parkenin altında sizi nem ve rutubetten koruyan ve aynı zamanda ses yalıtımı sağlayan ses ve gürültüden uzak daha rahat ve konforlu bir ortam sağlayan KAPRON ve köpük tabak imalatı da yapmaktayız.

İnşaat sektörüne yeni dâhil olduğunuz Sektörden beklentileriniz nelerdir?

Bu sorunuza şöyle cevap vermek doğru olur sanırım. Tüm dünyanın karşı karşı ya kaldığı bir sorun var Küresel Isınma, Sera Gazı Salınımı ve İklim Değişikliği. Yapmış olduğumuz bu yatırım sayesinde binalarda yapılacak doğru bir dış cephe ısı yalıtım uygulaması daha az yakıt tüketerek sera gazlarını azaltmak, iklim değişikliği ile mücadele için alınabilecek en öncelikli önlemlerin başında gelmektedir. Bu sorunların giderilmesi için ise sektörden beklentilerim ise, yeni yapılan konut ve hizmet binalarının Enerji Performans Yönetmeliği’ne uygun enerji etkin olarak inşa edilmesi, yeni ve mevcut binaların enerji kimlik belgesi oluşturularak enerji tüketimlerinin ve sera gazı salınımlarının kontrol altına alınması yukarıda bahsetmiş olduğumuz sorunları büyük ölçüde azalmasına ve bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak adına sektörde faaliyet gösteren kişilerden beklentilerimizin başında gelmektedir.

“GAZİANTEP HER ZAMAN GURUR KAYNAĞIMIZ OLMUŞTUR”

Gaziantep’in Türkiye ekonomisindeki yerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gaziantep her zaman ülke ekonomisine artı katkı sağlamıştır. Başarları ile Ülkemize örnek olmuş birçok sanayi işletmesi her zaman bizim gurur kaynağımız olmuştur. Teşvik yardımı olmadan kendi başına istihdam sağlayan Gaziantep Türkiye sanayisinde öncü şehirlerarasına girmiştir. Gaziantep sanayisi Ülkemizin genel gelişimden iki kat daha hızlı ilerliyor. Milli gelir artışına bakar isek sanayimizin daha hızlı ilerlediğini görüyoruz. Gaziantep de çok önemli girişimcilik ruhu var. Bu ruhuna ve özveriye sahip olmakla birlikte çok çalışkan bir yapıya sahiptir. Bunlarla birlikte Gaziantep sanayicisin önemli bir özelliği de esnek ve öz sermayeye dayalı olarak çalışması her zaman diğer rakiplerinin karşında artı olarak değer kazanmıştır. Başka ülkelere baktığımızda ise en ufak krizde tüm firmalar ne yapacağını şaşarken Gaziantep sanayicisi kendine yeni pazarlar arar satacağı malı bekletmez başka şehirlere başka ülkelere satar. Pazarını anında kaydırabilir ve krizleri avantaja çevirir.

Gaziantep sanayisinin avantaj ve dezavantajları sizce nelerdir?

Avantajlarımız Doğu ve Batıyı birbirine bağlayan yüzyıllardır ticaret köprüsü olan İpek yolunun başkentidir. Dezavantajlarımız ise son yıllarda özellikle Irak ve Suriye başta olmak üzere Orta Doğu’nun içerisinde bulunduğu çalkantılı durum direk ve dolaylı yoldan sanayimizi etkilemektedir.

Sizce önümüzdeki yıllarda hangi sektörler ön plana çıkacak, hangi sektörlere yatırım yapılabilir?

Enerji sektörü başta olmak üzere savunma sanayi ve yazılım bilişim teknolojileri ön plana çıkacaktır. İmalat sanayiinde ise plastik sektörünün önü açık. Şu an kullandığımız her şey plastik malzemelerden meydana gelmektedir. Ayrıca Çin ile aramızdaki kalite farkından ve nakliye tutarlarından dolayı ülkemizin tercih sebebi olmuştur.

Derneklerde üyeliğiniz veya görevleriniz bulunuyor mu?

Bugün Gaziantep başta olmak üzere, oda ve dernek üyeliklerim mevcut ayrıca yönetimlerinde görev almaktayım. En son olarak Gaziantep Sanayi Odası seçimlerinde gıda ürünleri işleme, bulgur, hububat ve bakliyat imalatı meclis üyeliğine seçildim.

“DÜRÜSTLÜK VAZGEÇİLMEZ KURALIM”

İş yaşamınızda ki vazgeçilmezleriniz nelerdir? En çok nelere dikkat edersiniz?

Benim için vaz geçilmez tek kural dürüstlüktür. Azim ve emek ise bunların ana paydasıdır. Tüm motivasyon u yaptığı işe veren mesai saati gözetmeksizin çalışma kuralarına tam bağlı bir yapıya sahibim tüm çalışanlarımın da bunlara tam bağlı olmasına dikkat ederim. Eşyaların düzgün durmasına, işlerin tam olarak eksiksiz yapılmasına dikkat ederim. Yapılan işte kusur varsa anında söylerim. Mükemmeliyetçi ve disiplinli biriyim.

Çalışanlarınızla diyaloglarınız nasıldır?

Netice hepimiz aynı gemideyiz. Hiçbir çalışanımızın üzerimizde hakkının kalmaması için her zaman gayret içerisindeyiz. Birbirimize karşı saygı, sevgi ve en önemlisi sadakat içerisinde hareket ettikten sonra, çalışanlarımızın aramış olduğu o huzurlu çalışma ortamını en kolay şekilde sağlamış oluyoruz. Biz onlardan onlarda bizden ekmek yiyor. Bizler bir aileyiz. Çalışanlarımızla sadakat ile gelen abi kardeş ilişkimiz var.

Genel yapı itibari ile nasıl bir insansınız?

Beni tanıyan herkes biraz sinirli bir yapıda olduğumu söyler. Aslında sorunun muhatabı ben değilim bunu bir başka kişiden dinlemeniz gerekir.

Yoğun iş temposunda kendinize ve ailenize nasıl vakit ayırıyorsunuz?

Aslını söylemek gerekirse günüm birçok kısmını işlerimle geçirmekteyim. Pek kendime vakit ayırdığım söylenemez. Tabi ki bunca iş yükünün içerisinde vazgeçilmezim olan ve kutsal saydığım aileme de elimden geldiği sürece zaman ayırmaktayım

İlgilendiğiniz bir spor dalı veya hobileriniz var mı?

Lisanlı İyi bir yüzücüyümdür. Ata binmeyi ve Poligonda stres atmayı severim.

Nasıl bir tatil anlayışına sahipsiniz? Tatillerde nerelere gidersiniz?

Tatillerde eğlenmeyi değil de dinlenmeyi tercih edenlerdenim. Sessizliği ve kafa dinlemeyi tatil olarak düşünürüm. Hayatımda uzun bir tatil süreci yaşamadım, Bodrum ve Kıbrıs tercihimdir.

En çok neye kızarsınız?

Benim için ilk öncelik dürüstlüktür ve tüm temellerimi ben bu ilke üzerine kurmuş bulunmaktayım. Dürüstlüğünden ödün veren yalan söyleyen kişi bence tüm hayatındaki kutsal sayılan her şeyden ödün vermiştir. Çok kızarım.

Kendinizde en çok beğendiğiniz ve en beğenmediğiniz huyunuz nelerdir?

Sevdiğimi veya sevmediğimi bizzat kişilerin yüzlerine söylerim. Arkadan konuşma gibi bir yapım yoktur. Hakkaniyetim. Bu huyumu severim. Kuşkucu ve inatçı biriyim.

“GÜNÜ DOLU DOLU YAŞARIM, 24 SAAT YETMİYOR”

Bir gününüzü anlatır mısınız, Sabah kaçta kalkar, kaçta işletmeye gelirsiniz, neler yaparsınız gün içerisinde?

Kaçta yatmış olursam olayım sabah ezanı ile kalkarım. Erken kalkan erken yol alır. Personellerimden önce iş yerinde olurum. İlk işim üretim hatlarını gezmektir. Günlük planlarını inceler akabinde o gün yapılacak faaliyetler hakkında bilgi veririm, Günümü dolu dolu geçiririm. Ziyaretçilerimiz ve benimde gitmem gereken yerler oluyor zaman sıkıntım var. İmalatçı olunca hammadde geldi sevkiyat yapıldı vs. Çok yoğun oluyor. 24 saat bana yetmiyor.

02 Oca 2019 - 21:00 -

Mahreç  Hüseyin Küpeli


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

10

Selim Hızıroğlu - Hakan bey ünlü sanayici Allah yolunu açık eylesin. Hem yakışanı yapıyor hemde yakışıyor. Hakan Çakıcı’ ya beylik yakışıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ocak 21:00
09

Ali Bayramoğlu - Sanayiciler başarılarını tecrübelerini doğrularını ve yanlışlarını hatalarıyla paylaşmaları lazım. Örnek olunacak sevdiğim saydığım değerli kardeşim. İstanbul’ dan selam ederim Ali Bayramoğlu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ocak 21:00
08

Tuncer MISIRLIGİL - Ben sürekli ismini duyardım, gıyabında tanıyordum tevafuk oldu 1 kaç ay önce ortak tanıdığımız arkadaş vasıtasıyla tanışma fırsatını buldum. Şeref duydum genç olsa da geçmişi iyi bilen, tecrübeleriyle ve zekasıyla, karşıdakine güven veren yapısı, duruşu, karekteriyle kendini belli eden yürekli kardeşimiz. Allah işini gücünü rast getirsin..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ocak 21:00
07

Deniz - Böyle adamları gazeteye çıkarın röportaj yapın okuyalım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ocak 21:00
06

Kadir Türkay - Hakan bey hiç bir zaman çizgisini bozmayan daha çok mütevaziliği beyefendiliği, duruşuyla güven veren dostlarına sahip çıkan kardeşimizdir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ocak 21:00
05

Serkan Bazok - Hiç bir başarı tesadüf değildir kalitede öyle. Allah işinizi gücünüzü rast getirsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ocak 21:00
04

Ahmet Ulusoy - Vatanımıza milletimize memleketimize Hakan bey gibi hakkaniyetli adaletli söz sahibi kişilikler lazım. Tebrikler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ocak 21:00
03

Sermet Kaçan - Allah böyle karakterli dürüst şerefli güçlü Adamları bizim çevremizden eksik etmesin. Böyle abilerimizin gerekirse uğrunda ölmek bize şeref verir. Adamsın Hakan Çakıcı abim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ocak 21:00
02

Serkan Mamatoğlu - Evet ben hakan abiyi sonradan tanıdım röportajı ni okudum aynen ne anlatmissa bire bir doğru demiş direk kendini anlatmış benim yaşım 39 ben bu yaşıma kadar hakan abiyi gördükten sonra tanış dikdan sonra durus ve Mert sözüne sahip bir kişi tanimamisim çok sözünün sahibi bir insan ve örnek alacakgim kişiler arasında birinci sırada bir kişi kendisi çok teşekkür ederim bana kendisini tanıma fırsatı ver digi için

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ocak 21:00
01

Canbazoğlu Şahinler - Herkes tarafından sevilen saygı duyulan karekter sahibi iş adamı başarılar dilerim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ocak 21:00