Rektöre ‘Küçükcan’ çağrısı

İYİ Parti İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür’e, ‘Korkut Küçükcan ismini yaşatın’ çağrısı yaptı.

Hocaoğlu, ‘Küçükcan ismini, Hukuk Fakültesinde bir amfiye, bilim, irfan örneği olsun diye mühendislik fakültesinde bir laboratuara veya dersliğe verin’ dedi.

İYİ Parti İl Binası’nda gazetecilerle buluşan Oğuz Hocaoğlu’nun gündeminde göçük altında hayatını kaybeden Korkut Küçükcan vardı. Hocaoğlu, ‘Hukuksuzluk örneği olarak unutulmasın diye Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bir amfiye, bilim, irfan örneği olsun diye mühendislik fakültesinde bir laboratuara veya dersliğe Korkut Küçükcan adını verin. Verin ki, Gaziantep, lahmacun ve Suriyelilerle değil, bilim ve irfanla anılsın. Korkut Küçükcan ilim, irfan, hukuk, insanlık timsali olarak anılsın. Korkut ve bu utanç ancak bu şekilde unutulur’ dedi.

Korkut Küçükcan’ın ölümünün kaza olmadığını savunan Hocaoğlu, ‘Birçok sivil toplum örgütü duyarlı kişi ve kuruluşlar açıklamalar yaptı. Destek oldu, olmaya da devam ediyor. Ancak biz laf değil, somut olgu ve çözüm istiyoruz. Yargının önüne gariban iki mühendis, iki güvenlik görevlisi, iki zabıta atılsın, günah keçisi seçilsin istemiyoruz. Sözde Hukuk adına birkaç emir kulu mağdur edilsin istemiyoruz. Cami inşaatının ruhsatı yok? Suçlu kim mühendisi mi? Asla değildir’ şeklinde konuştu.

‘Hala uyanmadık, hala kör, sağır, dilsiziz, utanç abidesinin içindeki enkaz daha kaldırılmadı’ diye sorgulayan Hocaoğlu, ‘ Acaba başka kaç ceset kaldı bilen var mı? Hiç mi ders almadınız? Derhal o enkaz kaldırılmalıdır. Hukuk, adalet yok edilerek, hak yenerek, yapılan hiçbir ibadethane ibadethane hele cami olamayacağından, bu utanç abidesine ise asla Korkut Küçükcan adını verme gafletine düşmeyin? Korkut Küçükcan adını bu hukuksuzluğa, ahlaksızlığa, rant uğruna imarı dahi yok sayan, yine dine sığınan bu zihniyetin ürününe sakın vermeyin’ şeklinde konuştu.

24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili de konuşan Hocaoğlu, ‘Öğretmenleri sembolik anmayalım yeter artık. Şehrimizde iki sözleşmeli öğretmen, iki fidan, iki mum intihar etti. Binlerce öğretmen plansız üniversiteler ve bölümler nedeni ile intiharın eşiğinde??? Bunların sebebine bakan var mı? Siz sözleşmelisiniz, sözleşmeniz iki dudağımın arasında diyerek her gün mobink uygulayarak, intihara yönelten bu sistem ve bu sistemin savunucularına ne yapıldı? Soran var mı? Biz soracağız? Biz susmayacağız?’ ifadelerini kullandı.

Oğuz Hocaoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘10 Kasım töreninde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum tarihini yanlış yazan ve bunu dağıtan zihniyete ne yapıldı??? Soran var mı?? Ancak Mustafa Kemalin Askerleriyiz diye slogan atan öğrencilerin okul müdürü görevden alındı? Neden Mustafa Kemalin askerleri olmaktan utanç duyan bir zihniyet mi var? Biz bu şehirde ne olup bittiğini görüyoruz. Kulağımız sağır, gözümüz kör, dilimiz lal değil?’ dedi.

20 Kas 2019 - 11:41 - Gaziantep Haber

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.