Vatandaş düğünlere gidemez oldu

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, son yıllardaki altın fiyatlarındaki artış yüzünden vatandaşların akraba düğünlerine gidemez bir durma geldiğini belirtti.

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, son yıllardaki altın fiyatlarındaki artış yüzünden vatandaşların akraba düğünlerine gidemez bir durma geldiğini belirtti.

Düğün sezonuna girdiğimiz bu aylarda altın fiyatlarının rekor seviyelerde olmasını gündeme taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Artık düğünde çeyrek altın takmak hayal oldu!” diyen Yılmazkaya, Dolar kurundaki artışa birlikte altın fiyatlarının her geçen gün yukarıya doğru yükselmesinin sonucu yeni evlenecek çiftlerde, düğün davetiyesi dağıtırken büyük zorluklar yaşamakta” dedi.

“Düğün davetiyesi alan vatandaş sanki icra tebligatı almış gibi oluyor!” diyen Yılmazkaya altın fiyatlarında yaşanan artışlarla ilgili Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

Gram altının satış fiyatının rekor seviyeye ulaşması sebebiyle vatandaşlar düğünlerde gram altın dahi takamaz oldu. Yanlış ve kötü ekonomik politikalar yüzünden doların rekor seviyelere yükselmesiyle altın fiyatlarının tavan yaptığı ülkemizde, insanlarımız akrabalarının bile düğünlerine gidemez oldu. Yakında bırakın akraba düğünlerine gitmeyi, babalar evlatlarının düğünlerine bile yapamayacak duruma gelecek. Düğün davetiyesi alan vatandaş sanki icra tebligatı almış gibi oluyor. Bir aylık asgari ücretle bir altın bile alamıyor insanlar. Yemeden, içmeden 1,5 ay çalışması gerek. 2002 yılında asgari ücretli bir vatandaş her ay 7 çeyrek altın alabiliyordu. Şimdi ise asgari ücretli bir vatandaşımız ancak 2,5 çeyrek altın alabiliyor. Düğünlere dahi gidemeyen vatandaş elbette size bunun hesabını soracak. Bugün olmasa da yarın mutlaka soracak” ifadelerini kullandı.

16 Haz 2022 - 03:46 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.