VAR geldikten sonra penaltı sayısı arttı

Süper Lig'de hakemler, son iki sezonda önceki yıllara göre daha çok penaltı kararı verdi. Penaltı sayısındaki bu artışın sebebi olarak VAR sistemi görülüyor.

Süper Lig'de hakemler, son iki sezonda önceki yıllara göre daha çok penaltı kararı verdi. Penaltı sayısındaki bu artışın sebebi olarak VAR sistemi görülüyor.

Futbol - teknoloji işbirliği, Süper Lig'de penaltı sayısını artırdı. Hakem hatalarını en aza indirmek için uygulamaya başlanan VAR sistemi ülkemizde hakemlerin daha çok beyaz noktaya gitmesini sağladı. VAR sisteminin ilk kez kullanıldığı geçen sezon Süper Lig'de önceki 4 sezona göre daha fazla penaltı çalındı. 2018-2019 sezonunda hakemler 121 kez beyaz noktayı gösterdi. Bu sayı 0 virgül 39'luk maç başına penaltı ortalamasıyla önceki 4 sezonun önünde yer aldı. Bu sezon liglere ara verilmeden önce oynanan 26 haftada 91 penaltı kararı verildi. Bu da 0 virgül 38'lik ortalamayla VAR sisteminden önceki 4 yılın önüne geçti. Bu sezon ayrıca 26 haftada verilen penaltı kararı, 2014-2015 sezonunun tamamında çalınan 85 penaltıdan fazla oldu.

10 Nis 2020 - 05:54 - Gaziantepspor

Mahreç  Telgrafspor Servisi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.