Vali Gül’den Gaziantep Halkına: Biraz daha sabır

Vali Davut Gül, sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlara ‘Biraz daha sabır’ çağrısı yaptı. Kısıtlaması olmayanlara da ‘Me...

Vali Davut Gül, sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlara ‘Biraz daha sabır’ çağrısı yaptı. Kısıtlaması olmayanlara da ‘Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın’ diyen Gül, maskesiz veya çeneye takarak çıkanlara da 3.150 lira ceza hatırlatması yaptı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kılınan Cuma Namazında vatandaşlarla birlikte saf tuttu. Namaz sonrası yaptığı açıklamada vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Gül, “Gaziantep’te Maskeli ve sosyal mesafeye uyarak hiçbir izdihama sebebiyet vermeden cuma namazı kılan hemşerilerimize hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederim. 65 yaş üzeri büyüklerimiz,18 yaş altı kardeşlerimizin bu manevi ortamda bulunma isteklerini biliyorum. Biraz daha sabır. Kısıtlaması olmayan vatandaşlarımıza da tavsiyem var. Sizlere tavsiyem mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın, kalabalık ortamlara girmeyin, arkadaşlarınızla aranızdaki sosyal mesafeyi koruyun. Sokağa maskesiz ya da çeneye takarak çıkıldığında 3150 TL cezası var. Bu sınavı anlımızın akıyla verebilmemiz için hepimize büyük görev düşüyor” ifadelerini kullandı.

Gül, "Pandemi süreci boyunca uzun süredir cuma namazları kılınamıyordu. Bu hafta ilk defa Cuma Namazları ile camilerimiz açıldı. Bu kapsamda uygun olan camilerimizin bahçelerinde, uygun olmayan camiler için de yakın açık alanlarda yerler belirlendi. Bunlar vatandaşlarımızla paylaşıldı. Biz de şu anda Gaziantep Üniversitesinin içerisinde sosyal mesafeye uygun olarak maske takarak cuma namazını kıldık. Bundan sonraki süreçte vatandaşlarımıza iş düşüyor. Sosyal mesafeyi muhafaza ederek, maske takarak ve kişisel hijyenlerine dikkat ederek hayatlarına devam edecekler" dedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında normalleşme kararları ile ilgili de sorulara yanıt veren Gül, “Düğün salonları, internet kafeler, nargile salonları, eğlence merkezleri açılacak işletmeler arasında sayılmamıştır. Ayrıca 15 Milyon Maskeyi, Vefa Sosyal Destek Gurupları dağıtmaya devam ediyor. Siz sormadan yazayım, her yere dağıtmadığımızı biliyoruz ama hepinize getireceğiz” şeklinde konuştu.

30 May 2020 - 07:59 - Gaziantep Haber

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.