Üniversite adaylarına GAÜN hukuk tanıtıldı

TOBB Fen Lisesinde “Kariyer Yolculuğunuzun İlk İstasyonu: Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi Olabilir mi?” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Koban ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Bozdağ tarafından lise son sınıf öğrencilerine yönelik yapılan tanıtım ziyaretleri kapsamında, Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesinde “Kariyer Yolculuğunuzun İlk İstasyonu: Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi Olabilir mi?” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

SEVECEĞİNİZ MESLEĞİ SEÇİN

Sunumunda öğrencilere Gaziantep Üniversitesi ve Hukuk Fakültesi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Koban, “Yükseköğretime başlamak üzere olmanızdan ve bir tercih sürecinde bulunmanızdan dolayı, sizlerin bilinçli olarak bir tercihte bulunmanız ve kendinize daha başarılı bir gelecek tasarlayabilmeniz için buradayız” dedi. Bir yandan öğrencilerin yakın bir zamandaki tercih sürecinde yaşamlarının bundan sonrası için önemli bir karar vereceklerini ve bir meslek seçimi de yapmak üzere olduklarını belirten Prof. Dr. Koban, her şeyden önce severek çalışacakları bir mesleğe yönelmelerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Koban , b u süreçte Hukuk Fakültesi’ni tercih etmek istemeleri halinde başarılı olmaları için dikkat etmeleri gereken konular hakkında öğrencileri bilgilendirirken, Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi ’ nin genel yapısı, eğitim öğretim esasları, sınavlar ve öğrencilere yarar sağlayacağı düşünülen diğer konulara konuşmasında yer verdi. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koban tarafından, GAÜN Hukuk Fakültesi’nin eğitim öğretim hayatına başladığı 2010-2011 eğitim öğretim yılından bugüne kadar gelişimi özetlenirken, ilk yılda 100 öğrencinin kayıtlı olduğu Hukuk Fakültesinde şuanda bin 60 öğrencinin öğrenim gördüğü ve bugüne kadar 300’ün üzerinde mezun verildiği ve ayrıca lisans eğitiminin dışında iki yüksek lisans programının ve bir doktora programının da açılması ile akademisyen yetiştirme aşamasına gelindiği belirtildi.

Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Bozdağ tarafından da, Hukuk Fakültesini kazanmak için ve sonrasında eğitim sürecinde neler yapılması gerektiği hakkında ayrıntılı bilgilendirmelerin yapıldığı sunumda, mezun olduktan sonra hakim , savcı ve avukat olmak hedeflenebileceği gibi, kaymakamlık ve h ukuk müşavirliği, noterlik gibi kamu ve özel sektörde bir çok farklı görevlerde de bulunulabileceğine işaret edildi. Hukuk Fakültesinin sistemli ve planlı çalışma yürütülerek tamamlanabileceği ve başar ılı olunacağı üzerinde duruldu. G aziantep Üniversitesi’nin öğrencilere sağladığı olanaklar hakkında da bilgiler verildi ği sunumda, m esleki ve kişisel gelişim etkinliklerine katılmanın iyi bir hukukçu olarak yetişmede ki öneminden bahsedildi. Soru ve cevaplar ile öğrencilerin de aktif olarak katıldığı sunumdan sonra, öğrencilerin H ukuk Fakültesine düzenleyeceği gezinin planlaması yapıldı.

26 Mar 2019 - 15:48 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.