Uluslararası konferansa HKÜ’den katılım

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) KalMIREC ’in (Kalyoncu Göç ve Araştırma Merkezi) proje paydaşı olduğu “Initiatives of Change'in İsviçre Caux” konfer...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) KalMIREC ’in (Kalyoncu Göç ve Araştırma Merkezi) proje paydaşı olduğu “Initiatives of Change'in İsviçre Caux” konferansında; “Young Ambassadors (Genç Temsilciler) (YAP)” programıyla 40 Avrupalı gencin dünyayı değiştirme ile ilgili çeşitli çalışmalarına yer verildi.

“Tools for Changemaker” isimli programda İsviçre Senatörünün dahil olduğu Avrupa'nın önemli ülkelerinden, birçok ismin de katıldığı çeşitli konferanslar düzenlendi. Ayrıca YAP kapsamında yapılan etkinlikler çerçevesinde, öğrencilerin dünyayı değiştirmeleri konusunda gelişmesine olanak sağladığı bildirildi.

HKÜ’DEN ÜÇ ÖĞRENCİ VE BİR AKADEMİSYEN KONFERANSA KATILDI

Dünya çapında yoğun ilginin gözlemlendiği, uluslararası birçok öğrenci ve akademisyeninde katılım sağladığı ve tüm dünyayı yakından ilgilendiren konferansta, önemli konularda çeşitli başlıklar incelendi. Türkiye’den sadece tek üniversite olarak HKÜ’den katılımın gözlemlendiği programda, HKÜ Göç Araştırma Merkezinin (KalMIREC) Göç Girişimcileri Revan Görkem, Oktay Yalçın, Sena Aldemir ve KalMırec merkez sekreteri Ayşenur Erdemircan katıldı.

“DEĞİŞİM UYUMLA BAŞLAR”

Uluslararası Değişim Girişimcileri Başkanı Yardımcısı Mounir Beltafia: “Değişim uyumla başlar. Dönüşüm ise değerler, yaşam şekli ve ülkeler arası işbirliğiyle yapılmaktadır. Kendimizi de bu yönde değiştirirsek dünyayı da değiştirebiliriz” dedi.

KalMIREC ile katılım yapan HKÜ, göçün etkili olduğu yerlerde yapılacak hamleler ile ilgili önemli çalışmalar yapıldı. Bu projeyle; insanların farklı olmadığını öğretmek, birlikte yaşamak için yapılması gerekenler ve değişimin hangi noktalardan başlayacağına dair bilgilere yer verildi. Young Ambassadors programında toplumsal değişim süreçleri ve dinamikleri gibi birçok etkinliğin yanı sıra aktif dinleme ile çözümlenemeyen sorunlar masaya yatırıldı.

05 Ağu 2019 - 16:10 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.