Türkiye’ye yayılmalı

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Gaziantep Şubesi Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza atıyor.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Gaziantep Şubesi Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza atıyor. ‘Bir kitap da senden olsun’ kampanyası başlatan Gaziantepli gaziler, Hakkari’de şehit ve gazi ismi verilecek kütüphanelerin kitap ihtiyacını karşılayacak. Gaziler, Hakkari’de Şahinbey ve Şehitkamil kütüphaneleri kurulması için de düğmeye bastı.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Gaziantep Şubesi, ‘Bir kitap da senden olsun’ kampanyası ile Hakkari’de kurulacak olan ve şehitlerle gazilerin isminin verileceği kütüphanelerin kitap ihtiyacını karşılayacak. Kampanyanın daha ilk günleri ile birlikte 2 bin kitabı aşan gaziler, on binlerce kitap toplayıp Hakkari’ye ulaştıracak. Gazilerin başlattığı kampanya yoğun ilgi görüyor. Gaziantep’teki belediyeler, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra, Türkiye’nin değişik illerinden vakfa kitaplar bağışlanıyor. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Yeter, kampanyanın böylesine ses getireceğini tahmin etmediğini söyledi. Her kesimden kitapların bağışlandığını belirten Yeter, “Şu anda 1 hafta olmadan 2 bin kitabı aştık. Şubat ayında kampanyamızı sonlandırıp, kitaplarımızı götüreceğiz. On binlerce kitaba ulaşacağımızı düşünüyorum. Çünkü birçok kesim bizle irtibata geçti ve kitaplar getireceğini söyledi. Türkiye’nin başka illerinden de kitaplar geliyor. İnşallah hedefimize ulaşacağız ve Gaziantep’ten on binlerce kitabı bizzat götürüp Hakkari’ye teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ŞAHİNBEY VE ŞEHİTKAMİL KÜTÜPHANELERİ AÇMAK İSTİYORLAR

Yeter, en büyük hedeflerinin ise Hakkari’de Şahinbey ve Şehitkamil isminin verileceği birer kütüphane kurulmasını sağlamak olduğunu dile getirdi. Gaziantepli gaziler ve şehit aileleri olarak bu hedeflerine ulaşmayı çok istediklerini belirten Mehmet Yeter, “Eğer bunu başarabilirsek ne mutlu bize. Sadece Şahinbey ve Şehitkamil değil, imkan olursa Karayılan’ın ismini de orada yaşatmak istiyoruz. Kampanyamız büyük takdir topladı. Herkesten destek bekliyoruz. Biz Hakkari’yi seçtik, başka iller de ihtiyacı olan kentleri seçerek böyle kampanyalar başlatabilir. Türkiye’ye yayılması gereken bir proje” şeklinde konuştu.

KAMPANYA BÜYÜTÜLDÜ

Hakkari ili Durankaya beldesinde 2016 tarihinde Şehit olan Komutan Jandarma teğmen Abdulselam Özatak adına açılacak çok amaçlı lise kütüphanesi için projeyi başlattıklarını belirten Yeter, “Kampanyamızın kapsamını genişlettik. Hakkari’de kütüphaneleri boş olan tüm okullar için harekete geçtik. Biz vakıf üyeleri olarak o bölgelerde askerlik yaptık. O illerin ne halde olduğunu, ne kadar kitap ihtiyacı olduğunu iyi biliyoruz. O yüzden Hakkari ilini seçtik. Okuyan bir toplum olmalıyız. Bizler de gazi ve şehit ailelerimizle böyle bir katkı sunmak istedik” dedi.

24 Oca 2020 - 06:46 - Gaziantep Haber

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Gazi yeter - Yüreğine sağlık Okan kardeşim.tesekkurler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 06:46