Türk Yıldızları Gaziantep semalarını süsledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından düzenlenen TEKNOFEST, renkli etkinliklerle başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından düzenlenen TEKNOFEST, renkli etkinliklerle başladı. Kortej yürüyüşü ile start alan festival, TEKNOFEST Bayrağı’nın göndere çekilmesiyle devam etti. Türk Yıldızları Pilotları Gaziantep Kalesi’nden başlayarak tüm şehrin üzerinde akrobasi gösterisi yaparak TEKNOFEST’in başladığını duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’yla Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından ilk defa İstanbul dışında Gaziantep’te gerçekleşecek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, renkli görüntülerle başladı. 21 farklı teknoloji kategorisinden oluşan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan festivalin açılışına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, milletvekilleri, belediye başkanları ve il protokolü katıldı. Festival, 25 Aralık Panorama Müzesi’nden başlayarak Gaziantep Kalesi ön kapısına kadar bando eşliğinde protokol öğrenciler ve paydaşların katılımıyla yapılan kortej yürüyüşü ile start alırken, sonrasında TEKNOFEST bayrağı göndere çekildi. Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde bulunan “Türk Yıldızları” pilotları Gaziantep Kalesi’nden başlayarak şehrin üzerinde eşi görülmemiş bir akrobasi gösterisi yaptı, gökyüzüne devasa bir kalp çizdi.

VARANK: TEKNOFEST TOPLUMU DÖNÜŞTÜRME GÜCÜNE SAHİP BİR ETKİNLİK

TEKNOFEST açılış konuşmasında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, festivale ilginin her geçen yıl katlanarak arttığını belirterek, “İlk iki sene İstanbul’daydık 3’üncü senemizde Anadolu’ya çıkarma yapalım dedik ve işte Gaziantep’teyiz. Salgın, teknolojiye gönül verenleri, gençlerimizi elbette durduramıyor. ‘Teknoloji üreten Türkiye’ hedefi ile çıktığımız bu yolda yıldan yıla yüzbinlerce gencimiz bize katılmaya devam ediyor. Hepsi sadece bir amaca odaklanmış durumda. Çığır açıcı teknolojileri üretmek. Ellerindeki imkânları zorlayarak gençlerimiz, kendi takımlarını oluşturdular, fikir jimnastiği yaptılar, AR-GE ve inovasyon yol haritalarını çıkarıp projeye döktüler. Atölyelerinde sabahlayıp, elektrikli otomobillerden roketlere, otonom araçlardan insansız su altı araçlara varıncaya dek birbirinden iddialı işlere imza attılar. TEKNOFEST toplumu dönüştürme gücüne sahip bir etkinlik. Şimdi ektiğimiz tohumların etkilerini orta ve uzun vadede hep birlikte göreceğiz. Bugün roket fırlatan, İHA yarıştıran enerji araçları üreten gençler, yarın bu ülkenin en modern füzelerini, uçaklarını ve akıllı şehirlerin mimarları olacak. Biz bu etkinlikle gençlerin potansiyelini keşfediyor, onların hayallerine yol arkadaşı oluyoruz. Geleceğin kritik teknolojilerini geliştirmek, yüksek teknoloji alanlarında rekabetçi ürünler çıkarmak için çıkarıyoruz. Bu şekilde ekonomik ve teknolojik bağımsızlığımızı sağlıyoruz. Bizim iddialı ama bir o kadar gerçekçi hayallerimiz var. Tüm dünyanın peşinden koştuğu yenilikçi ve vazgeçilmez ürünleri geliştirmeyi ve bunların üzerinde ‘Türkiye’de üretilmiştir’ damgasını görmek istiyoruz. TEKNOFEST ile bizde teknoloji üretebiliriz farkındalığını toplumumuzun her katmanında bütün vatandaşlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Ayrıca bugün Gaziantep’te ki bütün okulları TÜBİTAK’ın kitaplıklarıyla buluşturuyoruz” diye konuştu.

ŞAHİN: GAZİANTEP 1 MİLYON GENCİ, 4 ÜNİVERSİTESİ, SANAYİSİ VE TURİZMİYLE FESTİVALE HAZIR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise TEKNOFEST’in Gaziantep’te olmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, “ ‘Bir bayrak dalgalanır Antep kalesi üstünde. Alı kanımdaki al, akı alnımdaki ak, bayraklar içinde en güzel bayrak.’ T3 Vakfı’na bize düşünmemiz gerektiğini, bu festivalin herhangi bir festival olmadığını, ülkemizdeki teknoloji açığını gidermek için nasıl bir büyük imanla, inançla çalıştıkları için ve yeni bir çığır açtıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Anadolu’ya açılma kararının çok kıymetli buluyorum. Anadolu’yu ayağa kaldırmak, bu ruhla ilerletmek önemliydi. Gaziantep 1 milyon genci, 4 üniversitesi, sanayisi ve turizmiyle festivale hazır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ‘önce millet, önce memleket’ diyerek yola devam ediyoruz. Bu yolculukta cumhuriyetin 100’ncü yılı hedeflerine en yakın olan şehir Gazi şehir. Gaziantep Türkiye ne kadar büyüyorsa iki katı büyüyor. İmanla, aşkla çalışıyoruz. Vazgeçmek, yoldan dönmek yok. Dünya’nın 10’uncu ekonomisi olma yolunda verilen bütün görevleri bu şehir yerine getirecek” diye ifade etti.

BAYRAKTAR: GAZİANTEP, ENERJİSİ, COŞKUSU, HEYECANI İLE TEKNOFESTLE BÜTÜNLEŞTİ

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST’in İstanbul’dan Anadolu’ya güneşin doğduğu topraklara Gaziantep’e getirdiklerinin altını çizerek şunları söyledi: “Gaziantep enerjisi, coşkusu, heyecanı ile TEKNOFEST’le bütünleşti. Festival için yola çıkarken bir hayalimiz vardı. Dünya’da en iyi teknolojileri geliştirmenin hayalini kuruyorduk. Bu yıl bu hayali genç kardeşlerimizle milyonlarla paylaşıyoruz. COVİD-19 pandemisi nedeniyle ziyaretçilere kapalı ama tüm önlemlerin alındığı bir TEKNOFEST geçireceğiz. Bu yıl pandemiye rağmen rekor seviyede başvuru aldık. Adeta dünya rekoru kırdık. 20 binden fazla takım, toplamda 100 bin genç yarışmalara başvurdu. Genç kardeşlerimiz 1 yıl bu yarışmalara hazırlandı, eğer yapamasaydık emekleri ve hayalleri zayi olacaktı ve motivasyonları düşecekti.

Türkiye’nin tam bağımsız ve güçlü ilerlemesi teknolojiyi sadece kullanarak değil, hayal edip geliştirip, üretmesiyle mümkün. TEKNOFEST ise geleceği inşa edecek bu gençlerin yaşadığı platform. TEKNOFEST, zorluklardan yılmayan, yenilikten kaçmayan, araştırmaktan yoğrulmayan gençlerin yeri. Milli teknoloji hamlesinin toplumuzdaki büyük dönüşümün ve fırsat eşitliğini destekleyen bir ruhu da var. Türkiye’nin her köşesinde fırsat verilirse dünyayı değiştirecek çocukları var. Tüm mesele bu çocukların yolunu açmak engellerini kaldırmak. Tüm Anadolu için bütün imkânları seferber etmek aziz milletimize borcumuzdur. Tam bağımsızlık yolculuğundan, milli teknoloji hamlesi idealinden, Türkiye’nin teknolojisini en ileri taşıma hedefinden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu yoldan dönmek, durmak duraksamak yok.”

Gaziantep Valisi Davut Gül’de yaptığı konuşmada kamu ve özel sektördeki kurumsal firmalar ile yöneticileri festivale bütün sevgisini koyarak destek verdiklerini aktararak, TEKNOFEST’in dünyada parmakla gösterilen bir etkinlik olduğunu söyledi. T3 Vakfı’nın Türkiye’ye güven, gençlere rol model olduğunu vurguladı.

24 Eyl 2020 - 13:34 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.