Şehreküstü’de efsaneleşti

Gaziantep’in dışarıya transfer olan sayılı futbolcularından brisi olan Halil Dayaç, Şehreküstü takımı ile bütünleşti. 15 yıla yakın futbol oynayan Dayaç, 1969 yılında çok sevdiği Şehreküstü forması ile veda etti.

Gaziantep’in dışarıya transfer olan sayılı futbolcularından brisi olan Halil Dayaç, Şehreküstü takımı ile bütünleşti. 15 yıla yakın futbol oynayan Dayaç, 1969 yılında çok sevdiği Şehreküstü forması ile veda etti.

Halil Dayaç 1942 yılında Gaziantep’te doğdu. 14 yaşında iken Zerdalılık Sahası’nda Kurtuluş Mahalli takımında futbola başlayan Dayaç, Mersin Limanspor takımına gitti. 1962 yılında Şehreküstü’ye transfer olan Halil Dayaç, 3 yıl oynadıktan sonra Elazığ Yolspor’a gitti. Bir yıl da orada oynadıktan sonra Gaziantep’e dönen Dayaç, 1969 yılına kadar Şehreküstü’de futbol yaşantısına devam ettikten sonra sahalara veda etti.

YAMALIK HALİL LAKABINI NEREDEN ALDI?

Halil Dayaç, Gaziantep’te Yamalık Halil lakabını aldı. O dönemlerde şark çıbanı çok yaygındı. Halil Dayaç’ın da yüzünde çıkmıştı.

Kaşıya kaşıya yara etti ve yüzünde iz kaldı. Bu nedenle herkes ona Yamalık Halil demeye başladı. Futbolculuk hayatına 40 yıl önce veda etmesine rağmen hala bu lakapla hatırlanır.

ELAZIĞ YOLSPOR’A 3 ARKADAŞIYLA GİTTİ

Yamalık Halil’in futboldaki performansı Elazığ Yolspor yöneticilerinin de dikkatini çekmişti.

Gaziantepli olan Alber Mustafa, Zaza Mehmet Ali ve Ömer Varlık ile birlikte Yamalık Halil de bu takımın yolunu tuttu. Oynadığı bir yıllık süreçte Gaziantep adını en iyi şekilde temsil etti. Elazığ Yolspor forması ile de ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu kanıtladı.

TALAT ÖZKARSLI İLE KARIŞTIRDILAR

Yamalık Halil Terzispor-Maraş maçında çok ilginç bir olay yaşadı. Terzispor Maraşspor’u mağlup etmişti ve o maçta Yamalık Halil 3 gol atmıştı.

Maraşlı bazı taraftarlar Yamalık Halil’i Talat Özkarslı sandılar ve yanına gelip, “Talat abi beraber fotoğraf çektir elim mi?” diye sordular. O an da Yamalık Halil’in hayatında unutulmaz hatıralardan birisi olarak yer edindi.

HERKESİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Yamalık Halil, Şehreküstü forması giyiyordu ve o zaman Göztepeli Gültekin Koçak isimli bir antrenörleri vardı. Yavuz Sözmen’i ön plana çıkarmak istiyordu ve Yamalık Halil’e gol pozisyonuna girdiğinde topu Yavuz’a at dedi. Yamalık Halil de gole giderken kaleciyi de çalımlayıp boş kaleye çok gol bırakmıştı.

Yine böyle bir pozisyon oldu. Yamalık Halil kaleciyi de geçti. Antrenörü arkadan gelen Yavuz’a pas vermesini istedi. Yamalık Halil buna çok sinirlendi ve geri dönüp topu şeref tribünü üstünden dışarı attı. Tribündeki vali ve taraftarlar adeta şaşkına döndü. Ne olduğunu anlayamadı.

TURNUVAYI UNUTAMADI

Yamalık Halil futbol oynadığı dönemde karmaların da değişmezleri arasındaydı. Yine karmaya seçilmişti ve Antakya’ya gittiler.

Orada çok üstün bir performans sergileyerek zirveye oturdular. O turnuva Yamalık Halil’in futbolculuk hayatında çok özel bir yere sahipdi.

FUTBOLUN CEFASINI ÇEKTİ

Yamalık Halil döneminin futbolcuları gibi futbolculuğun cefasını çeken isimlerden birisiydi. Tarla gibi taşlarla dolu sahalarda mücadele ederdi. Maçlardan sonra her tarafı yara bere içinde kalırdı. Malzeme yoktu.

Kendi harçlıkları ile aldıkları ayakkabıları giyerlerdi. Giydikleri ayakkabılar ayaklarını parçalardı.

Ama asla pes etmedi ve sonunda Gaziantep’in en büyük futbolcularından birisi olarak adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırdı.

03 Mar 2022 - 08:29 - Gaziantepspor

Mahreç  Telgrafspor Servisi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.