Şehidi uğurladık

Samsunlu Piyade Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci(23) ve Barış Pınarı Harekatı'nda şehit düşen Kırşehirli Piyade Uzman Onbaşı Umut Çoşkun'un naaşları, Gaziantep'te düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı

Mardin’in Derik ilçesi Çataltepe Mahallesi’nde ev araması sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Önek, memleketi Nurdağı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin’den Nurdağı ilçesine getirilen Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Önek’in cenazesi merkez Hurşit Cami’inde, öğle namazına müteakiben düzenlenen törenin ardından Nurdağı Şehitliği’ne defnedildi.

Gözyaşlarıyla al bayraklı tabuta sarılan şehidin babasını teselli eden Vali Davut Gül, şehidin tabutu üzerindeki Türk bayrağı ve fotoğrafını baba Önek’e teslim etti.

Törene, Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüseyin Bekmez, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, askeri, idari ve adli erkân ile çok sayıda vatandaş katıldı. Evli ve 1 çocuk babası olan şehit, 5 yıllık Uzman Çavuş’tu.

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Öte yandan Zeytin Dalı Harekat bölgesinde PKK/YPG’li teröristlerce yapılan havan saldırısında şehit olan Samsunlu Piyade Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci(23) ve Barış Pınarı Harekatı'nda şehit düşen Kırşehirli Piyade Uzman Onbaşı Umut Çoşkun'un naaşları, Gaziantep'te düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Piyade Uzman Onbaşılar Mutlu Can Meşeci ve Umut Coşkun'un Gaziantep'teki cenazeleri, işlemlerinin ardından cenaze aracıyla Gaziantep Havalimanı'na getirildi. Burada düzenlenen törenle şehitlerin al bayrağa sarılı tabutları, uçakla memleketine gönderildi. Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis Valisi Recep Soytürk, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, CHP Gaziantep milletvekilleri Bayram Yılmaz Kaya ile İrfan Kaplan, Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Şahinbey Kaymakamı Cemallettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ile şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Hatay Hassa'da görevliyken terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik yapılan sınır ötesi Barış Pınarı Harekatı'nda ağır yaralanarak, kaldırıldığı Gaziantep Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olan Uzman Onbaşı Umut Coşkun'un nişanlısı olduğu öğrenilen bir kadın ise şehit onbaşıyı asker selamı vererek uğurladı. Coşkun'un cenazesinin ailesinin talebi üzerine Ankara'ya gideceği öğrenildi.

Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki bir üs bölgesine 11 Ekim tarihinde PKK/YPG’li teröristlerce yapılan havan saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim ve araştırma Hastanesinde şehit olan Uzman Çavuş Mutlu Can Meşeci'nin cenazesi ise silah arkadaşlarının omzunda memleketi Samsun'a gönderilmek üzere uçağa konuldu.

21 Eki 2019 - 15:11 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.