Şehit Kamil GAÜN’de anıldı

Gaziantep Valiliğinin koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) işbirliğinde, 21 Ocak Şehit Kamil'in Şehadet...

Gaziantep Valiliğinin koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) işbirliğinde, 21 Ocak Şehit Kamil'in Şehadetinin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan Gaziantep Kurtuluş Senfonisi GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi.

Gaziantep savunmasının fitilini ateşleyen Şehit Kamil’in şehit edilişinin 100. yılı dolayısıyla anma programı gerçekleştirildi. Şehit Kamil’in hayatını anlatan belgesel ile başlayan konser, Şehit Kamil’in hayat hikâyesi, Gaziantep’in işgal ve gazilik süreci canlandırıldı.

Diriliş Ertuğrul dizisinin sevilen oyuncusu Mehmet Çevik , seslendirdiği şiirlerle katılımcılara duyg u yüklü anlar yaşattı.

Gecenin Genel Sanat Yönetmenliğini yapan GAÜN San. Öğr . Elm . Adil Çete, Gaziantep’in Anadolu’da önemli bir yere sahip olduğun u belirterek şunları söyledi: “ İngiliz ve Fransızların işgali altın d a kalmış bir şehir. Bu şehir , direnerek kendini kurtardı. Bu durumdan hareket ederek Gaziantep Senfosi’ni oluşturduk. Yaşanmış olaylarla ve türkülerle Gaziantep’in yaşamış olduğu işgal sürecini ve gazilik sürecini bu konser ile anlatmaya çalıştık . ”

Geceye, Gaziantep Vali Yardımcısı Rezvan Eroğlu, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yusuf Erdem Güzelbey, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, ŞehitkamilKaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, akademisyenler ve çok sayıda sanatseverkatıldı. Gecenin sonunda protokol üyeleri tarafından sanatçılara çiçek takdim edildi.

22 Oca 2020 - 15:00 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.