İş bıraktılar

Gaziantep’te iş yapamadığını ve kepenk kapatma noktasına geldiklerini belirken kasaplar satış durdurma eylemi yaptı.

Toptan ve Perakende Et Hali’nde bir bün boyunca kesim ve satış yapılmadı. ‘İş yapamıyoruz, çok zordayız’ diyen hal esnafı, satışları durdurdu. Bir günlük eylem yapan esnaf, önlem alınmazsa, daha geniş çaplı eylem yapacak.

Gaziantep’te iş yapamadığını ve kepenk kapatma noktasına geldiklerini belirken kasaplar satış durdurma eylemi yaptı. Kentte bulunan ve kesimlerin yapıldığı Toptancılar Et Hali ile perakende satışların yapıldığı Et Hali’nde bulunan 100’e yakın esnaf iş bıraktı. Kesimler yapılmazken, gelen müşteriler de ‘satış yok’ diye geri çevrildi. Yetkililerin dikkatini çekmek için böyle bir eylem yapan esnaf, önlem alınmaması halinde daha büyük eylemler yapmayı planlıyor.

İhracatın serbeset olması nedeniyle hayvan sayısında büyük azalmalar olduğuna dikkat çeken kasaplar, artan girdi maliyetlerinin de eklenmesi ile iş yapamaz hale geldiklerini söylediler. Bazı günler siftah dahi yapmadan kepenk kapatmak zorunda kaldıklarıni dile getiren Hal esnafı, hükümetin önlem paketi hazırlamasını istedi. Eskiden hayvan sayısınıb çok fazla olduğunu ve et fiyatlarının da ucuzu olması nedeniyle satışların daha iyi olduğuna dikkat çeken esnaf, “Şu anda 40 ile 80 lira arasında et satılıyor. Hayvan sayısının azalması ile birlikte fiyatlar da çok arttı. Biz ne yapacağımızı iaiırmış durumdayız. Bırakın ekmek parasını masraflarımızı karşılayamaz hale geldik” diye konuştular.

Et Hali esnafı, biran önce önlem alınması gerektiğini belirtirken, aksi durumda daha uzun surely iş bırakma eylemleri yapacaklarını da sözlerine eklediler.

11 Eyl 2019 - 22:39 - Ekonomi

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Gazikentlim - Kurban bayramı yeni bitti herkesin dolabında eti var.Kasapların işlerinin durgun olması gayet normal bir kaç ay sonrz işleri açılacaktır,

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Eylül 22:39