SANKO Park’ta yöresel ürün günleri

Gaziantep’in alışveriş merkezi Sanko Park, 25 ilden 33 firmanın ürünlerinin tüketiciye ulaştırıldığı yöresel ürün günlerinin 8’incisine ev sahipliği yapıyor.

Gaziantep’in alışveriş merkezi Sanko Park, 25 ilden 33 firmanın ürünlerinin tüketiciye ulaştırıldığı yöresel ürün günlerinin 8’incisine ev sahipliği yapıyor.

Gaziantep’te ilk olarak 2017 yılında Sanko Park AVM’de düzenlenen yöresel ürün günleri tüketicilerin yoğun ilgisini görüyor.

Sun Fuarcılık tarafından düzenlenen ve 6 Aralık’ta açılan “Yöresel Ürün Günleri” 15 Aralık Pazar gününe kadar Sanko Park ana etkinlik alanında her gün saat 10.00- 22.00saatleri arasında gezilebilecek.

SANKO PARK DOĞAL LEZZETLERİ VE KÜLTÜRLERİ TANITIYOR

Sanko Park Genel Müdürü Niyazi Büyükaksu 8'incisi düzenlenen yöresel ürün günlerine Gaziantep halkının yoğun ilgi gösterdiğini belirterek “Türkiye'nin dört bir yanından gelen firmalar Sanko Park'ta ürünlerini Gazianteplilerle buluşturuyor” dedi.

Yöresel ürün günlerinin vatandaşların doğal ürünlerle buluşmasının yanında, kültürel açıdan da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Büyükaksu, “Gazianteplilerin doğal ürünlerle buluşmasını önemsiyoruz. Ülkemizin her bölgesi ayrı güzelliklere, kültürlere ve eşsiz lezzetlere sahip. Gaziantepliler bir yandan doğal ürünleri tadarken diğer yandan ise Ülkemizin eşsiz lezzetlerini ve farklı kültürlerini keşfediyor. Sanko Park olarak böylesi önemli etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz” diye konuştu.

Büyükaksu, yöresel ürün günlerine Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Amasya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gümüşhane, Hatay, İzmit, Kayseri, Manisa, Malatya, Mersin, Rize, Samsun, Sivas ve Trabzon’dan firmaların katıldığını söyledi.

BEYPAZARI’NIN GELENEKSEL LEZZETLERİ SANKO PARK’TA

Başkentin tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı’nın erişte, sarması, 80 katlı ev baklavası ve sebze kurusu başta olmak üzere yöresel lezzetleri Sanko Park’ta tüketicilerle buluşuyor.

Beykur Yöresel Ürünler Yetkilisi Âdem Uzan, gastronomi şehri Gaziantep’te ürünlerini tüketiciyle buluşturmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Gaziantepli vatandaşlarımızı Beypazarı’nın eşsiz lezzetleriyle buluşturduğumuz için mutluyuz. Bizlere bu imkânı sunan Sanko Park yönetimine ve ilgi gösteren Gaziantepli dostlarımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEPLİLERİ TRABZON’UN LEZZETLERİYLE BULUŞTURUYORUZ

İskenderoğlu Vakfıkebir Süt Ürünleri Yetkilisi Muhammed Dilli, Trabzon süt ürünlerini Gaziantep halkına tanıtıp ve tattırıp gönül bağı kurmak istediklerini bildirdi.

Sanko Park’ta düzenlenen yöresel ürün günlerinin tamamına katıldığını anlatan Muhammed Dilli, “Etkinliğe satıştan ziyade tanıtım amaçlı katıldık. Sanko Park’ın bizlere gösterdiği ilgi ve sağladığı hizmetten çok memnunuz. Teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Sanko Park farkının kendilerini Gaziantep’e gelmeye yönelttiğini anlatan Dilli, tereyağı, peynir, tulum ve kaşar çeşitleri, Trabzon ekmeği, Trabzon kavurma, keşan ve çeşitlerinin tanıtımını yaptıklarına dikkat çekti.

AŞKALE’NİN DOĞAL BALI DA TEZGAHTA YERİNİ ALDI

Etkinlikte, Gaziantep halkına glikozsuz ve doğal ballarından tattırmak için yer aldıklarını vurgulayan Akın Özden, şöyle devam etti:

“Erzurum Aşkale’de 2 bin 300 rakımda ürettiğimiz organik balı Gazianteplilerle buluşturduğumuz için mutluyuz. Petek bal, sepet bal, kara kovan, kütük bal, propolis, polen ve arı sütü gibi ürünlerimiz bulunuyor.”

PASTIRMA, SUCUK VE MANTI KAYSERİ’DEN

Yöresel ürün günlerine Kayseri’den katılarak ünlü Kayseri pastırmasını Sanko Park’ta satma ve tanıtma imkânı bulduklarını söyleyen Gökoğlu Sucukları Yetkilisi Kemal Tuncay, şunları kaydetti:

“Kayseri’den pastırma, sucuk, mantı ve çemen çeşitlerimizi Gaziantepliler ile buluşturuyoruz. Etkinliğe ikinci kez katılıyorum. Vatandaşlar, Kayseri’nin yöresel lezzetlerine yoğun ilgi gösteriyor. Hem ilgiden hem de Gaziantep’te bulunmaktan memnunum. Yöresel lezzetleri AVM’ye taşıyarak önemli bir projeye imza atan Sanko Park yetkililerine teşekkür ediyorum.”

AFYON’UN DOĞAL KAYMAKLI LOKUMUNA BÜYÜK İLGİ

Etkinliğe Afyon’dan katılan Afyon Yalçın Şekerleme Temsilcisi Kadir Keten, kaymaklı, güllü gül yapraklı, incirli, tropik meyveli lokum ve sultan lokumu satışı yaptıklarını söyledi.

Halkın ilgisinden ve satışlardan memnun olduğunu ifade eden Keten, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sanko Park Yöresel Ürün Günleri etkinliğine kendi ürünlerimin satışı için ilk kez katılıyorum. İlgiden çok memnunum. Bir yandan ürünlerimizin satışını yaparken diğer yandan Türkiye’nin dört bir yanından yöresel lezzetlerin buluştuğu bir organizasyonda yer alıyoruz. İnsanların ülkemizdeki diğer kültürleri ve lezzetleri tatması, tanıması bakımından da önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.”

FERAH ORTAMDA ORTAK BULUŞMA NOKTASI SANKO PARK

2009 yılında faaliyete başlayan Sanko Park, toplam 127.489 m2 inşaat alanı ve 56.144 m2 kiralanabilir alanı ile bünyesinde her ihtiyaca yanıt veren 180 adet mağaza bulundurmaktadır.

Sanko Park'ın marka karmasında H&M, Mars Athletic Club (MAC), OXXO, Boyner, Network, Kahve Dünyası, Tekzen, Paşabahçe, Mudo, Beymen, Beymen Club, W Collection, Marks&Spencer, Swarovski, LCW, Media Markt, D&R, Twist, Toyzz Shop, Migros, İpekyol, Kitikate, Kiğılı, Mango, Koton, Flo, B&G Store, Alaçatı Muhallebicisi, L'occitane​, GSSTORE, Fenerium gibi markaların yanı sıra, Sanat Galerisi yer almaktadır.

Sanko Park’ta, 3.389 m2 alanı ve 10 adet sinema salonu ile hizmet veren Avşar Sinemaları’nda vizyondaki filmleri takip ederken, Play Park tarafından işletilen 4.271 m2 alana sahip bowling ve eğlence merkezi ile gençlere eğlenceli vakit geçirme imkanı sunuluyor.

1.600 m2 alanda hizmet veren Mars Athletic Club ile spordan vazgeçemeyenler için donanımlı bir spor salonuna sahip olan Sanko Park, sağlıklı yaşamdan vazgeçmeyenler için hizmet veriyor.

Sanko Park Alışveriş Merkezi'nde yer alan Sanko Sanat Galerisi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk özel sanat galerisi olma özelliği taşıyor. 2019 yılına kadar toplamda 450’den fazla sanatçı tarafından hazırlanan 260 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, iki kez de uluslararası sanat çalıştayı düzenlenmesine öncülük etmiştir.

1.200 araç kapasiteli kapalı otoparkının yanında 50 araç kapasiteli Vale Park ile ziyaretçilerini ağırlayan Sanko Park, ziyaretçilerine ayrıcalıklı hizmet sağlıyor.

08 Ara 2019 - 15:59 - Gaziantepspor

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.