Sanko Enerji Salihli’de Robotik Kodlama Sınıfı açtı

%100 yenilenebilir ve yerli kaynaklardan enerji üreten Sanko Enerji, Manisa Salihli’de robotik kodlama sınıfı açtı. Faaliyet gösterdiği yerlerde, böl...

%100 yenilenebilir ve yerli kaynaklardan enerji üreten Sanko Enerji, Manisa Salihli’de robotik kodlama sınıfı açtı.

Faaliyet gösterdiği yerlerde, bölge halkının sosyal, kültürel ve eğitim hayatlarına katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren Sanko Enerji, Salihli’de Fatih İlköğretim Okuluna bir robotik kodlama sınıfı açarak hediye etti. Sınıfın açılması ile öğrenciler, yeni eğitim döneminde kullanabilecekleri tam donanımlı bir robotik kodlama sınıfına kavuşmuş oldu.

Sanko Enerji, Fatih İlköğretim Okulundan gelen bilgisayar sınıfı talebini değerlendirerek, konuyla ilgili Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştü. İlçe Müdürlüğü ile yaptığı görüşme sonucu, uygun bir robotik kodlama sınıfı kurulabilmesi için okulun tüm ihtiyaçlarını belirledi. Bu ihtiyaçlarının belirlenmesinin ardından, okulun fiziki koşullarını da göz önüne alan Sanko Enerji, A’den Z’ye bir sınıfın yapımı için çalışmaları başlattı.

Sanko Enerji, öncelikle özel bir mimari konsept tasarladı. Okulun yemekhanesindeki bir alanın bu konsepte uygun olarak yapılabilmesi için sınıfın inşaat işlerini de üstlendi. Yapılan bu robotik kodlama sınıfında, öğrencilerin hayal güçlerini kullanarak yeni teknolojilere odaklanabilmeleri, daha verimli, daha motive ve daha üretken bir şekilde çalışabilmeleri için sınıftaki her detayı en ince ayrıntısına kadar planlandı.

Proje ile ilgili açıklama yapan Sanko Enerji Genel Müdür Yardımcısı Hakan Yıldırım “Fatih İlköğretim Okulundan bize bu talep geldiğinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile de iletişime geçerek hemen çalışmalara başladık. Sanko Enerji olarak Salihli’de eğitime katkı sağlayacak bir proje gerçekleştirme fikri bizi son derece heyecanlandırdı. Çalışmanın başından sonuna kadar taşıdığımız bu heyecanla projeyi tamamlayarak teslim ettik. Şimdi, geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızın eğitimi için bir katkı sunabilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Sınıfın yapımı tamamladıktan sonra okulu ziyaret eden Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek “Sanko Enerji yetkilileri bize gelerek Salihli’de eğitime katkıda bulunmak istediklerini söylediler. Biz de valiliğimizin başlattığı Kodla Manisa projesi kapsamında bir robotik kodlama sınıfı kurabileceklerini söyledik. İlgili arkadaşlarımızla yaptıkları çalışmalar sonunda Fatih İlköğretim Okulu için bu projeyi geliştirerek uyguladılar. Eğitime verdikleri katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Burada birbirinden parlak ve yetenekli öğrencilerimizin verimli çalışmalar gerçekleştireceklerine inanıyorum” dedi.

Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Ünal Uçarçelik; “Sanko Enerji yetkililerine İhtiyacımızı anlatmamızın ardından bizi bizzat ziyaret ederek dinlediler. Daha sonrasında bu sınıfın yapılabilmesi için her şeyiyle, en başından bu yana büyük bir özveriyle ilgilendiler. Nihayetinde, bu yeni eğitim döneminde hayal ettiğimizin de ötesinde olan bu güzel projeyi teslim ettiler. Sanko Enerjiye teşekkür ediyoruz” dedi.

Sanko Enerji Hakkında

Sanko Enerji; altı hidroelektrik, iki rüzgâr enerjisi ve üç jeotermal enerji santraline yaptığı 1,5 milyar dolar yatırımla, toplam kurulu gücü 725 MW’lık kapasitesiyle yenilenebilir kaynaklardan toplam 2,7 milyar kWh enerji üretiyor. Şirket, halihazırda devam eden 200 milyon dolarlık ilave yatırımla kapasitesini 900 MW’a çıkararak yılda 3,4 milyar kWh elektrik üretmeyi hedefliyor. Sanko Enerji hakkındaki güncellemeleri www.sankoenerji.com.tr adresinden takip edebilirsiniz.

29 Eyl 2020 - 11:55 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.