Şampiyonluklarla dolu bir hayat

Gaziantepspor’un unutulmaz isimlerinden birisi olan Ali Güneş, tam 35 yıl kırmızı siyahlı camiada yer aldı. Birçok takımda şampiyonluklar yaşadı.

Gaziantepspor’un unutulmaz isimlerinden birisi olan Ali Güneş, tam 35 yıl kırmızı siyahlı camiada yer aldı. Birçok takımda şampiyonluklar yaşadı.

Ali Güneş 1961 yılında Gaziantep’te doğdu. Henüz 9 yaşında iken Gaziantepspor minik takımında futbola başladı. Yıldız ve genç takımında da forma giyen Güneş, 1980 yılında Gaziantepspor A takımına yükseldi. 1986 yılına kadar Gaziantepspor’da futbol oynadı. Burdur ve Şanlıurfa’da kiralık oynadı. 5 yıl Bartınspor formasını giyen Ali Güneş 1990 yılında Afyonspor’a transfer oldu. Bir yıl sonra kiralık olarak Nazilli’ye gitti. 1994 yılına kadar Afyon’da forma giyen Ali Güneş, Ayvalık’a gitti ve 6 ay burada kaldıktan sonra aktif futbolculuk hayatına nokta koydu.

70’li yıllarda ‘Ciğerci Mamet Ammi’ vardı. Gaziantepspor minik takımını çalıştırırdı. Okul okul gezer yetenekli çocukları seçerdi. Ali Güneş de ilkokul yıllarında gözüne çarptı Ciğerci Mamet Ammi’nin. 5 arkadaşı ile seçmelere gitti Ali Güneş ve Gaziantepspor minik takımına tam 5 gol attı. Biranda en gözde isim oldu ve kendisini Gaziantepspor minik takımında buldu. Ciğerci Mamet Ammi Güneş’e ‘Artık sen Gaziantepsporlu’sun’ dedi. Güneş’in 35 yıla ulaşan Gaziantepspor hayatı da başlamış oldu.

TÜPÇÜ DÜKKANINDA SOYUNURLARDI

Ali Güneş Gaziantepspor genç takımında oynarken, soyunacak yerleri yoktu ve stadyumun yanında duvarın altında soyunurlardı. Sonra Kavaklık’ta bulunan bir tüpçü dükkanı kiralandı ve orada soyunmaya başladılar. Futbolda olanakların olmadığı bir dönemde soyunma odası da büyük bir lükstü futbolcular için. O tüpçü dükkanı dahi o dönemin futbolcuları için bulunmaz bir nimetti. Maç ve antremanlardan sonra çamurlu çamurlu eve gitselerde, o tüpçü dükkanı gözlerinde çok büyüktü.

UNUTAMADIĞI ANISI

Ali Güneş’in futbolculuk hayatı da anılarla dolu. Özellikle genç takımda oynarken oynadıkları şampiyonluk maçını unutamıyor Ali Güneş ve başlıyor anlatmaya:

“Ankara 19 Mayıs stadyumunda hem miniklerde hem de yıldızlarda finale kalmıştık ve her iki takımımızın rakibi de yine Zonguldak’tı. Ben yıldız takımdaydım. Sahada minikler oynuyordu. Tribünde ise Zonguldak yıldızları ile yanyana oturuyorduk. Bu sırada aramızda kavga çıktı. Zonguldaklılarla kavgaya tutuştuk. Kavga sonrası sahaya indik ve Zonguldak yıldız takımı ile final maçını oynadık. Kavga ettiğimiz insanlarla sahada final maçına çıktık ve kazanıp Türkiye şampiyonu olduk.”

HAYATI ŞAMPİYONLUKLARLA DOLU

Ali Güneş’in hem futbolculuk, hem de antrenörlük hayatı şampiyonluklarla dolu. 1977 yılında Gaziantepspor yıldız takımı ile Türkiye şampiyonluğu yaşadı. Bir yıl sonra genç takımla yine Türkiye şampiyonu oldular. Profesyonel futbolcu olarak da Bartınspor, Afyonspor ve Nazillispor’da şampiyonluk tattı. Antrenörlük hayatında da Büyükşehir Belediyespor ve Boluspor ile hedefine ulaştı.

BİRÇOK TAKIM ÇALIŞTIRDI

Ali Güneş Gaziantepspor alt yapısının dışında birçok profesyonel takım da çalıştırdı. Güneş sırasıyla GASKİspor, Adıyamanspor, Afyonspor, Şanlıurfa, Büyükşehir, Karabük, İskenderun Demirçelik, Bolu ve DİSKİ takımlarının başında yer aldı.

25 Oca 2020 - 06:55 - Gaziantepspor

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.