Şahinbey kitap günlerini 100.000’i aşkın kişi ziyaret etti

Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 02-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenen “Şahinbey’de Kitap Günleri Fuarı”nı çevre illerden gelen vatandaşlarla birlikte 100.000’in üzerinde kitap sever ve öğrenci ziyaret etti.

Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 02-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenen “Şahinbey’de Kitap Günleri Fuarı”nı çevre illerden gelen vatandaşlarla birlikte 100.000’in üzerinde kitap sever ve öğrenci ziyaret etti.

Güneydoğu’nun en kapsamlı kitap fuarı olan Şahinbey Kitap Günleri Fuarı, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 02 Ekim tarihinde kapılarını açmıştı. açılış gününden bu yana 100.000’i aşkın vatandaş ve öğrenci ziyaret etti. 105 yayınevi ve 28 yazarın katıldığı fuarı Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa ve diğer çevre illerden de vatandaşlar ziyaret etti.

ÇOK BAŞARILI BİR FUAR OLDU

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kitap Günleri Fuarına öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek “Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlediğimiz Şahinbey Kitap Günleri Fuarı’na vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin çok büyük bir ilgisi oldu. Tüm stantların başında kitap severler kitap alabilmek için birbirleriyle yarıştılar. 105 yayın evimiz ve 28 yazar Şahinbey Kitap Günleri Fuarı’na katıldı. Buradaki bir diğer farklılık kitap severler stantlarda bir yandan kitap alırken diğer yandan da salonlarda bu kitapları yazan yazarlarla söyleşi yapıp soru sorma imkanına sahip oluyor ve akabinde de imza günleri ile de almış oldukları kitapları, yazarlarına imzalattılar. Böylece üçlü bir fonksiyon burada gerçekleşmiş oldu. Öğrencilerimize kitap okumayı sevdirmek ve kitap alma alışkanlığı kazandırmak amacıyla 50.000 öğrencimize 80 TL değerinde hediye çeki verdik. 70.000 öğrencimize kumbara hediye ettik. Böylelikle öğrencilerimizde burada istedikleri yazarın kitabını hediye çekleri ile alarak istediği söyleşiye katılabilme fırsatı buldu. Şuana kadar tespitlerimize göre 100.000’i aşkın vatandaşımız Şahinbey Kitap Günleri Fuarını ziyaret etti. Çok başarılı bir fuar olduğunu düşünüyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERE HEDİYE ÇEKİ VERİLDİ

Dev kitap fuarında öğrenciler Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun kendilerine verdiği hediye çekleri ile istedikleri kitapları alarak sevdikleri yazarlara imzalattılar.

Fuardan kitap alan öğrenciler düzenlenen fuar sayesinde istedikleri yazarlarla bir araya geldiklerini ifade ederek “Muhteşem bir fuardı. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun sayesinde sevdiğimmiz yazarların seminerlerine katılıp kitaplarımızı imzalattık. Bizlere verilen hediye çekleri ile isteğimiz kitapları ücretsiz aldık. Şahinbey Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz” dediler.

Şahinbey Kitap Günleri Fuarına çocukları ve eşleri ile birlikte gelen vatandaşlar düzenlenen fuardan oldukça memnun olduklarını belirterek “Hem çocuklarımız hemde bizler için çok güzel ve önemli bir proje. Düzenlenen fuar sayesinde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’ni de gezme imkanı bulduk. Birçok yazarın ve yayın evinin olduğu bu fuarda aradığımız kitapları bulup almak ve bizleri mutlu etti. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederiz” diye konuştular.

10 Eki 2021 - 15:58 - Kültür & Sanat

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.