Şahinbey finalde kaybetti

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 22 Eylül'de başlayan ve 6 takımın yer aldığı Ampute Türkiye Futbol Şampiyonası'nda Etimesgut Belediyesi Ampute Futbol Takımı...

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 22 Eylül'de başlayan ve 6 takımın yer aldığı Ampute Türkiye Futbol Şampiyonası'nda Etimesgut Belediyesi Ampute Futbol Takımı şampiyon oldu.

Şahinbey Belediyesi, Etimesgut Belediyesi, Pendik Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Baltalı Grup Denizli Belediyesi ve Trabzon Orta Hisar Ampute futbol takımlarının katıldığı Türkiye şampiyonası final maçında Etimesgut Belediyesi ile Gaziantep Şahinbey Belediyesi karşı karşıya geldi.

Saat 12.30'da başlayan maçın 3'üncü dakikasından itibaren Şahinbey Belediyesi takımından 4 kişi kırmızı kart görünce, maç 3-0 Etimesgut Belediyesi Ampute Futbol takımının lehine sonuçlandı. Bu sonuçla Etimesgut Belediyesi Ampute Futbol Takımı Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonluk kupasını da Bitlis Valisi Oktay Çağatay'ın elinden aldılar.

Maç sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, yaklaşık bir haftadır Ampute Futbol Türkiye Kupası'na ev sahipliği yaptıklarını belirtti.

Çağatay, "Ahlat'ın önemini hepiniz biliyorsunuz. Artık Ahlat Türkiye'nin çok önemli şehirlerinden olma yolunda hızla ilerliyor. Tabi ki ilimizin en güzel ilçelerinden bir tanesidir. Böylesi özel ve güzel etkinliğin Bitlis'te düzenlenmesinden mutlu olduk. Ampute Futbol Milli takımımız daha önce Avrupa şampiyonu oldu. Dünya şampiyonasında ise ciddi başarıları var. Bu yılda Cumhurbaşkanımızın talimatının turnuvanın Doğu'da yapılması yönünde beyanlarını alınca, İçişleri Bakanlığımız tarafından 'Ahlat'ta yapabilir misiniz?' diye soruldu ve Ahlat'ta düzenlenmesine karar verdik. Milli takımızı, hocamızı ve federasyon yetkililerini buraya davet ettik. Gördüklerinde şehri çok beğendiler. Futbolcularımızı burada ağırlamaktan ve Türkiye'ye bu işi duyurmaktan mutlu olacaklarını söylediler. Bir haftadır ev sahipliği yapıyoruz." dedi.

27 Eyl 2020 - 17:27 - Gaziantepspor

Mahreç  Telgrafspor Servisi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.