Şahinbey Belediyesi'nden Hatay'a 25 bin fidan

Şahinbey Belediyesi Hatay'daki orman yangınlarında yok olan ağaçları yeniden canlandırmak için 25.000 adet fidan gönderecek.

Şahinbey Belediyesi Hatay'daki orman yangınlarında yok olan ağaçları yeniden canlandırmak için 25.000 adet fidan gönderecek.

Hatay’ın Belen ilçesinde geçen hafta Cuma günü başlayan ve güçlükle kontrol altına alınan yangında zarar gören alanlar için Şahinbey Belediyesi, Hatay’a can suyu olması için 25.000 fidan göndermek için harekete geçti. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hatay’da haince yakılan 400 hektar orman alanını tekrar yeşertmek için sosyal medya hesaplarından 25.000 adet fidanın toprakla buluşturulacaklarını duyurdu.

HAİNLER ORMANLARIMIZI HEDEF ALMAYA BAŞLADI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hainlerin ormanları yakarak acizliklerini ortaya koyduklarını belirterek, “Hainler, ormanlarımıza saldırmaya başladılar. Ancak, ormanlara yapılan saldırıyı millet olarak yine birlikte göğüsleyip, Hatay’ımızı yeniden yeşillendireceğiz. Şahinbey Belediyesi olarak Hatay’a 25.000 adet orman fidanı göndermek için çalışmalara başladık. Göndereceğimiz fidanlarla Hatay’ımızın bir nebzede olsa yaralarını sarmayı amaçlıyoruz” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu göreve geldiği günden bu yana 4.000.000’a yakın fidan dağıtımı ve diki gerçekleştirerek, Şahinbey İlçesi’ndeki yeşil alan miktarını 15 kat arttırdı.

16 Eki 2020 - 16:04 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.