Şahinbey Belediyesi’nden dev proje

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başlattığı ‘Yeşil Düdük’ projesi ile farkındalık oluştururken, öğrencilerle bilirlikte sokaklarda ve caddelerde çöp topladı.

Yaşanılabilir bir çevre için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun başlattığı ‘Yeşil Düdük’ projesi öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Şahinbey İlçesi’nde eğitim gören ilk okul ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan 230.000 kişilik çevre gönüllüsü çevreyi kirletenleri yeşil düdük çalarak uyaracaklar.

230.000 ÖĞRENCİ İLE TEMİZLİK

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, temiz bir çevre için başlattıkları projenin tüm okullarda uygulanacağını belirterek, “Şahinbey Belediyesi olarak temiz bir çevre için ‘Yeşil Düdük’ uygulaması başlattık. Şahinbey İlçemizdeki 230.000 öğrencimize yeşil düdük dağıtıyoruz. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz bu konuda bize gönüllü destek oluyorlar. Kendileri yere çöp atmadıkları gibi yere çöp atanları da gördüklerinde yeşil düdük çalarak onları ikaz edecekler. Böylelikle kimse yere çöp atmayacak. Temizlik ekiplerimiz gece gündüz demeden 24 saat esasına göre çalışıyorlar. Ama en güzel temizlik kirletmemektir. Bu konuda gençlerimizle el ele verdik ve temiz bir çevre için birlikteyiz. Yahya Kemal Beyatlı okulumuzda öğrencilerimizle birlikte sokaklarda ve caddelerde çöp topladık. Ben öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve bize destek veren okul idaresine çok teşekkür ediyorum.

Bu kampanyamız Şahinbey İlçemizdeki tüm okullarda uygulanacak. Böylelikle bir duyarlılık oluşacak ve Türkiye’nin, Gaziantep’in en temiz yeri Şahinbey olacak” dedi.

07 Eki 2018 - 14:55 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.