Şahin, Büyükelçi Landrut’u ağırladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut’u makamında ağırladı. Ziyarette Suriyeli mülteciler için gerçekleştirilen iş birliği projeleri ele alındı, fikir alışverişinde bulunuldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut’u makamında ağırladı. Ziyarette Suriyeli mülteciler için gerçekleştirilen iş birliği projeleri ele alındı, fikir alışverişinde bulunuldu.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret etti. Suriye’de meydana gelen iç savaş nedeniyle bölgede önemli merkez olan Gaziantep’te bir dizi incelemeler ve istişareler yapmak amacıyla bulunan Büyükelçi Landrut, Türkiye’nin mülteciler konusunda sergilediği tavrın takdir edildiğini belirterek, “Gaziantep'in mülteciler için önemli bir merkez. Bu nedenle şehirle hali hazırda bulunan temaslar güçlendirilerek iş birliği açısında yeni çalışmalar yapılmalı” dedi. Başkan Fatma Şahin’se, çocuk hakları, kadın hakları, insan hakları alanlarında çok özel çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, “Birçok alanda Gaziantep modeli oluşturduk. Biz iş birliği anlamında ve istişare için konuşmaya hazırız” diyerek karşılık verdi.

ŞAHİN: BİRÇOK ALANDA GAZİANTEP MODELİ OLUŞTURDUK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, göçten en çok etkilenen bölgenin Gaziantep olduğunu ifade ederek, ''Çocuk hakları, kadın hakları, insan hakları alanlarında çok özel çalışmalar yaptık. 2004- 2011 yılları arasında çok ciddi düzenlemeler ve yasal düzenlemelere imza attık. 2014 yılında Kurucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldum. Hem Avrupa Konseyi hem Avrupa Birliği hem de Avrupa Parlamentosunda çok özel çalışmalar yaptık. Birçok alanda Gaziantep modeli oluşturduk. Biz iş birliği anlamında ve istişare konuşmaya hazırız'' diye konuştu.

LANDRUT: 6 MİLYAR LİRALIK DESTEK PAKETİ SÖZLEŞMEYLE BAĞLANDI

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ise pandemi ile birlikte işlerin kolaylaşmadığını vurgulayarak, şunları aktardı: ''İş birliğimiz açısından 2016 yılında söz vermiş olduğumuz 6 milyar liralık destek paketinin sözleşmeye bağlandığını tamamen söyleyebiliriz. Böylesine büyük bir mülteci göçünün sebebini şehrinizde anlamaya çalışıyoruz. Konuşmak ve istişare etmek bizim için son derece önemli. Ve anladığım kadarıyla pandemi işleri daha da kolaylaştırmadı. Mülteciler için imzalanan mali destekle birlikte hayata geçirilecek çalışmaları takip edeceğiz. Ayrıca önümüzdeki zamanlarda da neler yapılabilir, ne gibi adımlar atılabilir bu yönde çalışmalarımız olacak.”

Ziyaretin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut ile günün anısına fotoğraf çektirdi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.