Sağlıklı Bakışlar Sağlıklı Gözler ile Mümkündür

Medical Park Gaziantep Hastanesi 14 Ekim 'Dünya Görme Günü' sebebiyle görme kusurlarına dikka t çekmek maksadıyla Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı D...

Medical Park Gaziantep Hastanesi 14 Ekim 'Dünya Görme Günü' sebebiyle görme kusurlarına dikka t çekmek maksadıyla Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Burak Bilgin öncülüğünde hastane çalışanları ve misafirlerin katılımıyla birlikte göz sorunları yaşayan insanların penceresinden dünyaya baktılar.

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Bilgin ‘14 Ekim 'Dünya Görme Günü' sebebi ile yaptığı açıklamada herkesin hayata sağlıklı bakabilmesi için göz kontrollerini aksatmaması gerektiğinin altını çizdi.

“Dünya Görme Günü” önlenebilir körlük ve görme kusurları ile ilgili global manada dikkat çekmek için her yıl Ekim ayının ikinci perşembe günü düzenlenen farkındalık günüdür. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre küresel olarak, 1 milyar insanın önlenebilecek veya henüz çözülmemiş bir görme bozukluğu bulunmaktadır. Bu1 milyar insan, kırma kusuru (123,7 milyon), katarakt (65,2 milyon), glokom (6,9 milyon), korneal opasiteler (4,2 milyon), diyabetik retinopati (3 milyon) ve trahom (2 milyon) ile, yaşlılığın sebep olduğu yakın görme bozukluğu (826 milyon) nedeniyle orta veya şiddetli uzak görme bozukluğu veya körlüğü olanları kapsamaktadır. Nüfus artışı ve yaşlanmanın daha fazla insanın görme bozukluğu olma riskinin de artması beklenmektedir. Hayat boyu göz rahatsızlıkları ve görme bozukluğu ile bağlantılı tüm ihtiyaçları gidermek için sağlığın teşviki, önlenmesi, tedavisi ve rehabilitasyonu için etkili müdahaleler bulunmaktadır. Çocuklarda sık görülen görme kusurlarına yönelik tarama çalışmaları da bu programlar içindedir. Ülkemizde çocukluk çağında göz ve görme taraması programları yürütülmektedir. Bu bağlamda yetişkin ve çocuk hastalarımızın göz taramalarını ihmal etmemesi büyük önem teşkil etmektedir.’’ dedi.

16 Eki 2021 - 03:52 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.