Pandemi sürecinde Pırlanta Alışverişi!

Pırlanta bu yıl dünya çapında bir ilk imza attı. Pandemi süreci boyunca evde kalan insanların alışveriş tercihleri değişti bu durum da en çok pırlanta sektörüne yaradı.

Pırlanta bu yıl dünya çapında bir ilk imza attı. Pandemi süreci boyunca evde kalan insanların alışveriş tercihleri değişti bu durum da en çok pırlanta sektörüne yaradı.

Hiç şüphesiz ki pandemi de eve tıkanan insanların hayatların birçok değişiklik oldu. Evden çalışma, evden iş yapma hatta evden alışveriş tercihlerinde değişimler yaşandı. Kargo firmaların alınan verilere göre Türkiye’nin eve teslim alışveriş tercihlerinde ilk iki sırada gıda ve temizlik ürünleri beklenildiği gibi yerini korurken rlanta alışverişi ayakkabı ve kozmetik ürünleri gibi alışveriş tercihlerini geride bırakıp üçüncü sıraya yükseldi. Yükselen pırlanta alışverişlerinin lider markasıysa Blue Diamond oldu.

Bu durum bazı araştırmacılarda şok etkisi yaratırken bu isin psikolojik bir etkiden kaynaklandığını savunan diğer bir gurup araştırmacı sonucu gayet kabul edilir buldu.

Durumun beklenilen bir on görü olduğu savunan grubun dayanak olarak, “insanlar evde ayakkabı giymez fakat görüntülü konuşmada mutlaka elini ve kulaklarını gösterir. Üstünlük psikolojisi içerisindeki kişilerde bunu taktıkları pırlantalarla göstermeyi seçiyorlar.” Diyerek sözlerini tamamlıyorlar. Blue Diamond’ın liderliği içinse modellerin güzelliğinin etkili olduğunu söylediler.

Daha derin incelemelerde çiftlerin evde birbirine yapılacak en jestin pırlanta almak olduğunu söylediler. Artık erkekler içinde Blue Diamond’da modellerin olması çiftlerin en buyu tercih nedenleri olarak görülüyor. Çiftler karşılıklı pırlanta alırlar ikem uzak ilişkilerde de tercih nedeni pırlanta tektaş oluyor.

Görülen o pandemi sadece hayatımızı değil alışveriş zevklerimizi de derinden değiştiriyor. Bakalım ilerleyen zamanlarda daha nasıl değişimler göreceğiz.

24 Kas 2020 - 14:39 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.