'Pandemi Kahramanları' sergisi açıldı

Medical Park Gaziantep Hastanesi, Covid-19’la mücadelede aşının önemine dikkat çekmek ve sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi için ‘Pandemi Kahramanları’ isimli sergi açtı.

Medical Park Gaziantep Hastanesi, pandemi ile mücadele sürecinde Covid-19’a yakalanan sağlık çalışanlarının, yaşadıkları zorlu süreci ve verdikleri mücadeleyi anlatan bir sergi açtı. Hastanenin Lobby Fuaye Alanı’nda açılan sergi ile sağlık çalışanlarının verdikleri inanılmaz mücadele fotoğraflar ve başarı hikayeleri ile anlatılırken, aşının pandemide ne kadar önemli olduğuna da dikkat çekildi. Medical Park Gaziantep Hastanesi’nde çalışan ve Covid-19’a yakalanan sağlık çalışanlarının röportajları sonrasında hazırlanan tabloların yer aldığı sergi 5 Ağustos Perşembe günü saat 16:00’ya kadar gezilebilecek.

‘Pandemi Kahramanları’ sergisi hakkında konuşan Genel Koordinatör Hayrullah Kubba, tüm dünyayı etkisi altına Covid-19’la mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarının hayatlarını ortaya koyduklarını söyledi. Hastane olarak bu hayati mücadele sırasında hastalığa yakalanmaktan kurtulamayan sağlık çalışanlarının ne kadar zorluklarla mücadele ettiklerini herkese anlatmak istediklerini belirten Kubba, ‘Birçok sağlık çalışanı pandemi ile mücadelede hayatını kaybetti. Bazıları hastalığı çok ağır geçirdi. Kimileri de ailelerine ve yakınlarına bulaştırdı. Her şeye rağmen asla mücadeleden vazgeçmediler ve büyük özveri ile insan hayatına dokunmaya devam ettiler. Biz de o büyük mücadelenin ölümsüzleşmesini istedik ve bu sergiyi açmaya karar verdik’ ifadelerini kullandı.

Genel Koordinatör Kubba, sergideki en önemli hedeflerinin ise aşı olmayan vatandaşları aşıya yöneltmek olduğunu belirterek ‘İnsanlarımız, sağlık çalışanlarımızın ne kadar büyük mücadeleler verdiklerini görsün istedik. Aşı olmayanların sayısı oldukça fazla. Onların da dikkatini çekerek aşılama oranını artırmada katkı sunmak istedik. Pandemi sürecinde canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarımızın sadece bir gün değil her gün saygı duyulmasını istiyoruz. Bu doğrultuda, sergimiz inşallah hedefine ulaşacaktır’ diye konuştu.

Pandemi Kahramanları sergi açılışını Genel Müdür Yardımcısı Haluk Gültekin ve Başhekim Yardımcısı Dr. Ezgi Salar gerçekleştirdi. Başhemşire Sema Serpil Kılıç, hastane hekimlerinden Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. İlhami Kiki, Çocuk Hematolojisi Uzmanı Doç. Dr. Mesut Garipardıç, Doç. Dr. Vuslat Boşnak, Göğüs Cerrahisi Op. Dr. Murat Demir ve bir çok departman yöneticisi ve çalışan hazır bulundu. Sergi hastalar tarafından tarafından oldukça ilgi gördü. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının ön saflarda mücadelesinin ancak kahramanlık ile taçlandırılabileceği, serginin isim olarak da Pandemi Kahramanları olarak adlandırılmasının sağlıkçılar için güzel bir jest olduğu hastalar tarafından iletildi.

03 Ağu 2021 - 08:57 - Kültür & Sanat

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.