Otoyollarda hız limiti 140'a çıkarılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gelecek yıl otoyollardaki saatte 120 kilometre olan hız limitini 140'a çıkarılacağını açıkladı. Soylu, "Bu arada, hızdan ve süratten de çekindiğimizi ifade etmek isteriz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, telefon bağlantısıyla katıldığı bir radyo programında, trafik kazaların büyük bir bölümünün artık yol kusurundan değil sürücü hatasından kaynaklandığını, kazaları azaltabilecek faktörlerin devreye alınmasıyla olası ölüm ve yaralanmaların da azaldığını anlattı ve otobanlar dışındaki hız sınırını artırmayı istediklerini açıkladı. Soylu, gelecek yıl otoyollardaki hız limitinin artırılmasıyla ilgili, “120 kilometreyi yüzde 5 ya da 6’lık artışla yükseltip toplam toleransıyla beraber 140 kilometre en üst limit sağlayabilme imkanına sahip olma yönünde bir değerlendirmemiz var” dedi.

Elektronik Denetim Sistemi (EDS) ve plaka tarama sisteminde yeni bir yazılım yaptıklarını aktaran Soylu, tüm otoyollarda ortalama hız koridoru sistemi oluşturduklarını söyledi. Soylu, “Otoyola girdiğiniz saatle çıktığınız saat arasında eğer 120+12’ye 132 kilometreye uyarsanız ancak bu saatte çıkarsanız değil, buradan eğer bunun üstünde bir zaman dilimiyle çıkarsanız otomatik olarak size ceza gelecek” dedi ve bunun caydırıcılık oluşturduğunu savundu.

TOLERANS FARKI VE YÜZDE 5-6 ARTIŞ

Hız koridorunu otobanlar dışında gerekli görülen yerlerde de devreye sokacaklarını söyleyen Bakan Soylu, şöyle konuştu:

“Bu yıl hedefimiz trafik kazalarındaki ölüm oranlarını yüzde 20-25 arasında bir banda indirebilmek. Daha doğrusu trafik kazalarındaki ölümü azaltabilmek. Bunu sağlarsak önümüzdeki yıl içerisinde otoyollardaki hız limitini biraz daha artırabilme imkanını ortaya koyacağız. Bu değerlendirmelerden sonra Ulaştırma Bakanlığımızla da görüşüp bu adımı atmaya çalışacağız. Yollarımızın standartlarının yüksek olması bizim açımızdan önem taşımaktadır. 120 kilometreyi yüzde 5 ya da 6’lık artışla yükseltip toplam toleransıyla beraber 140 kilometre en üst limit sağlayabilme imkanına sahip olma yönünde bir değerlendirmemiz var. Bu arada, hızdan ve süratten de çekindiğimizi ifade etmek isteriz.”

10 Eyl 2019 - 21:19 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.