OSB’ye destek ziyareti: Gaziantep farkı

Vali Davut Gül, OSB ile ilgili gündeme gelen tartışmalarda art niyet aramadığını, imkansız gibi görünen 300 fabrika açılışının Gaziantep farkı olduğunu söyledi.

Vali Davut Gül, OSB ile ilgili gündeme gelen tartışmalarda art niyet aramadığını, imkansız gibi görünen 300 fabrika açılışının Gaziantep farkı olduğunu söyledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ve basın mensupları 5’inci Organize Sanayi Bölgesi’ni gezdi ve günlerdir tartışma konusu olan OSB’deki fabrika açılışlarıyla ile ilgili açıklamada bulundular.

ART NİYET ARAMIYORUM

Gaziantep Valisi Davut Gül, “Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımız Gaziantep’e geldi, Teknofest etkinlerine katıldı. Aynı zamanda 300 fabrikanın toplu resmi açılışı gerçekleştirildi. Kamuoyunda ve sosyal medyada konuşuluyor. Bunu hep birlikte gezip sizlere göstermek istedik. Bu eleştirilerin hiçbirinde bir art niyet aramıyorum. İki yılda 300 fabrikanın üretime geçmesi imkansız gibi görünüyor. İşte bu noktada Gaziantep’in farkı ortaya çıkıyor. Gaziantep üreten bir şehir, 300 fabrikanın çok kısa bir sürece faaliyete geçtiğini gördük. Bunun da temelinde Gaziantepli müteşebbislerin girişimci olması, cesaretli olmaları, ticari anlamda potansiyelleri olması ve Türkiye’deki olumu yatırım ikliminin olmasıdır. Fırat Kalkanı’ndan önce Gaziantep’e füzeler düşüyordu. Operasyonla birlikte huzur geldi.

İnsanların kafasında şunun olduğunu görüyoruz. Firmaların isimlerine bakılarak, internetten araştırma yapılıyor. Eski dönemde kurulan firmaların açılışı yapıldı gibi görülüyor. Sizlerle birlikte gezdik, biz 300 yeni tesis açtık. Bunların arasında eski firmalarda var. İnsanlar işlerini büyüterek gidiyorlar. Tüm OSB’ler yan yana. OSB’de eczane ve lokantanın açıldığı söylendi. Gastonomi ile beraber kentin ürünlerin çok fazla talep oldu. Bu talep kendi sanayisini üretti. Hazır dondurulmuş gıda olarak ihraç ediliyor. 100 milyon TL cirosu olan bir şirketten bahsediyoruz. Eczacı olarak bahsedilen firmada çocuk bezi üretiliyor. 300 fabrika içerisinde bir fabrikanın adı yanlış yazıldı, bir fabrikanın ise daha önce Adalet ve İçişleri Bakanlarımızın katılımıyla açılışı yapıldı. Fabrika yeni makineler alarak kapasite artırdı. Yatırım yapması ve üretimidir. İlçelerimizde henüz açılışı yapılmayan, ruhsatını almayan fabrikalar var. Gaziantep’in fabrika açamama gibi bir derdi yok. Gaziantep bir üretim şehri, istihdam şehri. Üretimi de sanayicilerimiz yapıyor. Aynı sanayicimizin birden fazla fabrikaları var. 2019 yılına oranlar yüzde 14 oranında daha fazla enerji kullanmışız.

Gaziantep’te son 4 yılda, 70 bin sigortalı artışı var. Pandemiden dolayı hizmet sektörünün azaldığını görüyoruz. Buna rağmen 45 bini Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere 70 bin istihdamın oluştuğunu görüyoruz. Pandeminin negatif etkisini ortadan kaldırdığımızda imalat sektöründe 100 bin üzerinde artı bir istihdam olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

ŞAHİN: GELSİNLER BURADAKİ ÜRETİMİ VE İHRACATI GÖRSÜNLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bu şehir bir istihdam şehri. Bu şehrin sanayicileriyle de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gurur duyuyorum. Küresel bir sorun var. dünya durduğu yerde Gaziantep koştu. Bunu anlamaları için aslında Gaziantep modelini anlamaları gerekiyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. Ankara’da masaları başında Gaziantep’le ilgili yorum yapanları ben Gaziantep'e davet ediyorum. gelsinler buradaki üretim ve ihracatı görsünler. Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz hafta içinde 300 fabrikanın açılışını yaptığı gibi yeni 300 fabrika açmak için sanayicilerimizin dağları nasıl deldiklerini görsünler. Bu sevdayı yüreğinde hissetmeyenler bunu anlayamıyorlar. Bu şehrin iklimi bunu gerektiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın 140 ülkeye sağlık setleri göndermesinde 90’lı yıllarda şehrimizde açılan sanayicilerimizin desteği var. kumaşçılarımız büyük bir istihdamla yollarına devam ediyor. Gıdaya dayalı sektör çok hızlı büyüdü. gıda ve ambalaj sektörümüz Türkiye rakamlarının iki katı üç katı büyüdü. ihracat yapma kapasitesini sanayicilerimiz öğrendi. Biz bu aşk ve heyecanla büyümeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak da organizeyi merkeze aldık. Üretimin olduğu yerde sanayicilerimiz bizim başımızın tacıdır dedik. Şehir trafikte rahatlasın diye 5 buçuk milyon metrekareye 50 bin konutlu yeni bir şehir kurduk. 12 kavşak yaptık. Bir yıl sonra tamamlanmak üzere GAZİRAY’ı tamamlıyoruz ve günde 100 bin yolcu taşıyacağız. Biz sanayimizin ve sanayicimizin emrindeyiz. Yatırım ortamını iyileştirerek yeni fabrikalar açılması için çalışacağız. Bundan dolayı bir rahatsızlık duyuluyorsa da onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. organize çok iyi çalışıyor. Gaziantep modeli çalışmaya devam ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve ekonomi kurultayını Gaziantep’e davet ediyoruz gelsinler görsünler. Şehrimizde onları ağırlamaktan da çok mutlu olacağımızı belirtmek isterim.”

ŞİMŞEK: 5’İNCİ ORGANİZENİN 2 YIL ÖNCE YOLU VE SUYU YOKTU

Cengiz Şimşek, “Cumhurbaşkanımızın şehrimize gelmesi dolayısıyla bir açılış programımız vardı. Burada bizim bir hatamız firmamızın isminin yanlış yazılmasının buralara kadar geleceğini tahmin edemedik bunun için öncelikle özür dilerim kendi adıma. Araziyi de gezdik. Yaptığımız organize bölgesinde son bir buçuk iki yılda enerji tüketiminin yüzde 37 arttığını istihdamın 45 olduğunu ve 2023 olan bin 100 olan tesis sayımızı bin 500’e çıkaracağımızı istihdamımızı da 250 bine çıkaracağımızı söylemiştik. Bu söylediklerimizin arkasındayız. Beşinci Organize Sanayi bölgesi bundan iki yıl önce yolu, suyu, elektriği olmayan bir alandı. Biz burada altyapı ve kesintisiz elektrik sağlayarak sanayicimizin önünü açtık. Bunun üzerine yatırımlar arttı. Pandemi dolayısıyla da ülkemizdeki diğer OSB’lerden farkımız şu. Karma bir OSB olmamız sebebiyle gıda sektörüne, ambalaj sektörüne ve kumaş sektörüne aşırı bir talep olması dolayısıyla yatırımlar hız kazandı. Gaziantep her zaman Türkiye’nin iki katı büyümüştür. Türkiye’nin en büyük OSB’siyiz. Bu yatırımlar dolayısıyla da gurur duyuyoruz. Bir firmanın ismi A olmuş B olmuş bunun bir önemi var mı. bu yatırımlar burada var mı? görmek isteyenlere kapımız sonuna kadar açık. Tüm bilgileri verebiliriz. Yatırımlar yapıldı mı bu istihdam var mı diye bakılması gerek. Su sıkıntımız vardı onu gidereceğiz ve yatırımlar yapacağız. Yine GAZİRAY’ın yapılması ile ulaşım sorunu çözülecek.

GAZİANTEP’İ ÇEKEMİYORLAR

GSO Başkanı Adnan Ünverdi,

“Gaziantep’i çekemiyorlar, başarısını gölgelemeye çalışıyorlar. Hep birlikte alanda dolaştık ve birlikte gördük ki Gaziantep Sanayisinin gücü ortada. Bizler bu kentin Valisi, Belediye Başkanları, Oda Başkanları olarak sanayimizi nasıl daha rekabetçi yapabiliriz noktasında çalışıyoruz. Yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğimiz model fabrika ile Gaziantep'i daha rekabetçi hale getireceğiz. Zaten Gaziantep, dünyanın en rekabetçi şehirleri arasında yer alıyor. Birçok noktada derecelerimiz var, biz bunları daha da yukarılara taşıyacağız. Türkiye ortalamasının 2-3 katı büyüyen bir Gaziantep'i hep birlikte göreceğiz. Başarımızın devamı gelecek. Sanayicilerimiz ile birlikte Gaziantep'i çok daha yukarılara taşıyacağız” dedi.

BİZ İŞİMİZE BAKACAĞIZ

Tuncay Yıldırım, “Birkaç gündür gündemi meşgul eden konu 300 fabrika. Bugün de hep beraber gezdik gördük. 300 fabrika burada var mı var. birkaç isim yanlış yazıldı diye buna takılmamak gerekiyor. Biz oda başkanları olarak burada neden bulunuyoruz. Bu 300 firma odalarımızın üyesi. Sanayicimizin önündeki taşların temizlenmesi için çaba sarfediyoruz. Matematik hayatta şaşmaz. Elektrik rakamlarına bakıldığında, istihdam rakamlarına bakıldığında, istihdam rakamlarına bakıldığında zaten bu artış çok rahat görülmektedir. Art niyet aramıyoruz ancak biz yine söylüyoruz Gaziantep sanayicisi siyasetin dışında üretimini yapar. Yanı başında savaş varken istihdam sağlayan iş adamı işine bakar. Türkiye için üretmeye devam edeceğiz. geri kalan şeyler bizim dışımızda. Biz işimize bakacağız.”

29 Eyl 2020 - 21:00 - Gaziantep Haber

Mahreç  Cihat Öztürk


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.