OSB'lerin kredi borçları yapılandırılacak

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili kanun teklifinin vergi, SGK, KYK, trafik, köprü borcu...

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili kanun teklifinin vergi, SGK, KYK, trafik, köprü borcu ve cezalarını kapsadığını açıkladı.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Muş, ''Gümrük vergisi faizleri ve gecikme zamları yapılandırma kapsamında. Yıl sonuna kadar müracaat şartı getiriyoruz. Maksimum 18 ay taksit olacak'' dedi.

İLK TAKSİT ŞUBAT AYINDA

Muş şöyle konuştu: ''Sosyal güvenlik primleri idari cezaları gecikme cezaları ve faiz zamları yapılandırma kapsamında. Burada da yine yıl sonuna kadar müracaat yapılacak. 18 eşit taksite bölünüyor. İlk taksitin Şubat 2020 tarihinden ödenmesi öngörülüyor. Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, su, temizlik vergisi, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları muhtelif ücretlerden alacaklı kurum alacaklarıyla zam ve faizler yapılandırmaya alınan borç alanları.''

Muş'un verdiği bilgiye göre TOBB, TESK, Barolar Birliği, TÜRMOB, ihracatçı birliklerini aidat ödemeleri yapılandırma kapsamında. KOSGEB tarafından kullandırılan desteklerden kaynaklarından alacaklar da bu yapılandırma kapsamında yer alacak.

OSB KREDİ BORÇLARI YAPILANDIRILACAK

OSB kredi borçları bu kanun kapsamında yapılandırılıyor.

Vakıflar genel müdürlüğü ve muhafaza vakıfların kiralanması ile kira alacakları, TSE hizmet bedeli alacakları da yapılandırma kapsamında

23 Eki 2020 - 16:21 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.