OSB Koleji gençlerin gözdesi oldu

Özel Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, lise eğitimiyle birlikte geçerli bir meslek sahibi olmak isteyen gençlerden b...

Özel Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, lise eğitimiyle birlikte geçerli bir meslek sahibi olmak isteyen gençlerden büyük ilgi görüyor.

TEPE: KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Gaziantep Sanayisinin kalifiye eleman sorununa çözüm bulmak amacıyla açılan Özel Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kayıtlar devam ediyor. Özel OSB Koleji Danışma Kurulu Başkanı Halil Tepe yaptığı açıklamada, LGS sonuçlarına göre öğrenci alan Özel OSB Koleji'nin meslek bölümlerinin kontenjanlarının dolduğu ancak teknik bölümlerinde kayıtların devam ettiğini bildirdi.

SINIRLI SAYIDA KONTENJAN

Başkan Halil Tepe, açıklamasında şunları söyledi: "LGS sınavı sonrasında öğrencilerin kayıtlarının kabul edildiği Özel OSB Kolejinin meslek bölümleri olan Plastik Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Makine Teknolojisi, Elektrik Elektronik Teknolojisi ve Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümlerine gösterilen ilgiden dolayı kontenjanlar doldu. Teknik bölümler olan Kimya, Tekstil, Gıda, Elektrik Elektronik, Makine ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi bölümlerine de 268.35 üstü alan öğrencilerin kayıtları devam etmektedir.

MESLEK GARANTİLİ OKUL

İşsizlikten çok kalifiye eleman sıkıntısının yaşandığı günümüzde meslek liselerinden mezun olan öğrenciler hayata daha avantajlı başlıyor. Mesleki ve teknik eğitim kriterlerine uygun olarak eğitim veren Özel OSB Koleji, mesleğe ilişkin yeterli bilgiye sahip, takım çalışması yapabilen, iletişim ve ifade yeteneği gelişmiş, iş dünyasının beklentilerine cevap verebilen, proje tabanlı çalışabilen ve en az bir yabancı dil bilen öğrenciler mezun ediyor. OSB Koleji bu yönüyle, nitelikli teknik eleman olmanın yanı sıra yükseköğrenime de geçebilecek öğrenciler yetiştirmektedir."

28 Tem 2021 - 08:23 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.