Kaplan: Orta Asya’ya ihracat ve taşıma yapan firmalar batma noktasına geldi

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Kovid-19 tedbirleri kapsamında Orta Asya ülkelerine taşıma yapan Türkiye Lojistik firmalarının 25 gündür Rusya ve Kazakistan geçiş belgeleri olmadığı için Sarp ve Aktaş sınır kapılarında beklediğini dile getirdi.

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Kovid-19 tedbirleri kapsamında Orta Asya ülkelerine taşıma yapan Türkiye Lojistik firmalarının 25 gündür Rusya ve Kazakistan geçiş belgeleri olmadığı için Sarp ve Aktaş sınır kapılarında beklediğini dile getirdi. Yazılı bir açıklama yapan Kaplan, Uluslararası nakliye yapan tüm tır şoförlerinin mağduriyetlerinin giderilmesi ve biran önce gerekli çalışmaların ya pılması için Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a çağrıda bulundu.

“ORTA ASYA’YA İHRACAT VE TAŞIMA YAPAN FİRMALAR BATMA NOKTASINA GELMİŞTİR!”

Milletvekili Kaplan, yazılı bir açıklama yaparak sınır kapılarında bekleyen tır şoförlerinin sorunlarına değindi. Kaplan, “Sarp ve Aktaş sınır kapılarında bekleyen yaklaşık 500’e yakın tır ve yüzlerce şoför var. Şoförlerimiz bayramlarını sınır kapısında geçirdi.Gıda, temizlik, barınma, beslenme gibi birçok insani ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma geldi. Orta Asya’ya taşıma yapan lojistik sektörüne 25 gündür Rusya geçiş belgesi vermiyor. Kazakistan’da aynı durumdaydı ancak 20 gün sonra geçiş belgesini güzergâh olarak Hazar Denizini kullanmak şartıyla verdi. Bu şartla birlikte tırlara yaklaşık 2500 dolar ek bir masraf çıkmaktadır. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle taşımacılıkta oldukça zor günler geçiren Tır şoförleri ve firmaları ek masrafı ödeyemeyecek durumdadır. Orta Asya’ya ihracat ve taşıma yapan firmalar batma noktasına gelmiştir. Biran önce çözüm bulunmazsa uluslararası nakliye sektöründeki kriz büyüyecektir. Aylardır sefer yapmakta sıkıntıyaşayan 500’e yakın tır ve nakliye firmaları zor durumdadır. Hem ekonomik hem sağlık anlamında kaderlerine terk edilen yüzlerce tır şoförü ve nakliye firmalarını için Hükümet ve ilgili Bakanlık derhal bir çözüm üretmelidir, yaşanan bu mağduriyetlergiderilmelidir” diye ifade etti.

28 May 2020 - 11:00 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.