‘Öğrencilerin hayalleri yıkılır’

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, başarısı düşük olan öğrencilerin lise ve üniversite giriş sınavlarına girmesine engel konulmaması gerektiğini söyledi.

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, başarısı düşük olan öğrencilerin lise ve üniversite giriş sınavlarına girmesine engel konulmaması gerektiğini söyledi. Avan, “Uygulamanın hayata geçirilmesi, eğitimde başarısızlığı gizler. Öğrencilerin eğitim hayallerini yıkar” dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül’ün sınavlara girişte başarısız olan öğrencilerin sınav yerine meslek ve düz liselere yönlendirilmesi ile ilgili açıklamaları büyük yankı buldu. Öğrenci velileri başta olmak üzere sendikalar ve eğitimciler, böyle bir uygulamanın hayata geçirilmemesi gerektiğini söylediler. Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan böyle bir uygulamanın hayata geçirilmesinin eğitimdeki başarısızlığı gizlemekten başka bir işe yaramayacağını söyledi. Başarısı düşük olanlara sen git sınava girme demenin, o öğrencinin eğitim hayallerini yıkacağını dile getirdi. Avan, “Eğitimde başarısızlığın üstesinden gelmenin yolu, Valimiz, Milli Eğitim Müdürümüz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte hareket ederek sorunları çözmekten geçer. Şu anda tartışılan uygulama hayata geçirilmemeli. Hedef, eğitimde başarıyı yakalamak olmalı. Suriyeliler veya başarısı9z öğrenciler ortalamayı düşürüyor, sınava almayalım demek, zarar verir. Biz böyle bir uygulamaya kesinlikle karşıyız. Bence sayın valimiz ve milli eğitim camiası da böyle bir uygulamayı iyi düşünmeli” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERE SEN SINAVA GİRME DİYEMEZ

Avan, öğretmenlerin de öğrencilerine “Sen başarısızsın, sınava girme” diyemeyeceğini belirterek, “Bu lafı diyecek öğretmen de yanlış yapar. Hiçbir veli de çocuğunun sınava girmesine engel olunmasına gönlü razı olmaz. Veliler kabul etmez. Ayrıca öğrencilere de büyük zararı olur. Bir öğrenciye sen başarısızsın git bu sınava girme demek o çocuğun psikolojisini de etkiler. Hedeflerinin şaşmasına, hayallerinin yıkılmasına sebep olur. Çocuklar istediği sınava girmeli. Her öğrencinin istediği sınava girmek hakkı olmalı. Veliler de kendi çocuklarının sınavlara alınmamasına izin vermez. Bence doğru bir uygulama değil. Böyle bir düşünceden vazgeçilmeli” şeklinde konuştu.

Bekir Avan, eğitimdeki sorunu çözmek ve başarı ortalamasını yükseltmenin yolunun birliktelikten geçeceğini dile getirdi. Avan, “Başarısız olan çocuğun o yıl sorunları olabilir. Eğitimden bir süre uzak kalmış olabilir. ;O anki başarı durumuna bakılarak engel koyulmak yanlış. İsteyen girsin. Zaten başarılı istediği okula gidiyor” ifadelerini kullandı.

16 Oca 2020 - 09:05 - Eğitim

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

M.Köse - Sınava girme denmeli.Okulların başarısı düşüyor.Okuyacak olan öğrenciler sınsva girmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 09:05