O bir gol makinesi idi

Karşıyaka’da yıldızlaşan futbolculardan birisi olan Mehmet Horoz, yıllarını futbola adadı. Gaziantep’in yetiştirdiği önemligolcülerden birisi olarak tarih sayfalarındaki yerini aldı.

Karşıyaka’da yıldızlaşan futbolcular dan birisi olan Mehmet Horoz, y ıllarını futbola adadı. Gaziantep’in yetiştirdiği önemli golcülerden birisi olarak tarih sayfalarındaki yerini aldı.

Mehmet Horoz 1960 yılında Gaziantep’te doğdu. 17 yaşında iken Karşıyaka takımında futbola başlayan Horoz, bir yıl sonra askere gitti. Asker dönüşü Eydibabaspor takımında futbol hayatına devam eden Mehmet Horoz, önce Hacıbabaspor daha sonra da Şehitkamilspor’a gitti. Şehitkamilspor, Şehitkamil Belediyespor olarak isim değiştirdikten sonra bu takımda futbolculuğuna devam etti. Camcıoğlu ve Girnespor forması da giyen Mehmet Horoz aktif futbolculuk hayatına nokta koyduktan sonra antrenör ve idareci olarak da yıllardır hizmet veriyor.

O BİR KRALDI

Mehmet Horoz, Şehitkamil ve Eydibabaspor formalarını giyerken futbolun zirvesine çıktı.

Gaziantep amatör kümede Şehitkamil Belediyespor forması ile gol kralı oldu. O dönemde bir sezonda tam 23 gol atma başarısını göstererek takımını da zirveye taşıdı Mehmet Horoz.

BİR MAÇTA 6 GOL ATTI

Mehmet Horoz’un golcülüğü sadece Gaziantep’te değil, grup maçlarında da kendini gösterdi. Terfi maçları Mersin’e gitmişlerdi.

Orada Niğde Borspor ile karşı karşıya geldiler. O maç 8-2 sona erdi ve Mehmet Horoz o maçta tam 6 gol bıraktı rakip filelere.

5 YILDIZLI OTELDE KALDILAR

Futbolun manevi olarak oynandığı ve paranın konuşulmadığı bir dönemde 5 yıldızlı otelde konaklama keyfini yaşadı Mehmet Horoz ve arkadaşları.

Şehitkamil Belediyespor takımı ile terfi maçları için Mersin’e gittiler.

Orada Mersin’in en gözde otellerinden Mersin Otel’de kalma şansı yakaladılar. O dönemde büyük takımlar dahi böyle lüks otellerde kalamazlardı.

ZORU BAŞARIP HERKESİ ŞAŞIRTTILAR

Mehmet Horoz ve arkadaşları Şehitkamil Belediyespor ile terfi maçlarını gitmişti. İlk grubu başarı ile geçtiler. Daha sonra Adana’daki turnuvaya gittiler.

Orada Mahmudiye Külliyesi diye bir yerde kaldılar. Bütün gün domates tavası yapıp yerlerdi. Kimse inanmıyordu takımın başarılı olup üçüncü lige çıkacağına.

Ancak Horoz ve arkadaşları inanmışlardı. Zoru başardılar ve domates tavaları yiyerek çıktıkları maçlarda büyük başarılara imza atıp şampiyon oldular.

UNUTAMADIĞI MAÇ

Şehitkamil Belediyespor ile Kalespor oynuyordu. Maçın 90’ncı dakikasıydı ve bir pozisyon oldu. Havadan gelen topa Şehitkamil Belediyespor’lu Hasan göğsü ile Mehmet Horoz’un önüne indirdi.

Mehmet Horoz 35 metrelik bir mesafeden öyle bir vuruş yaptı ki, top ağlarla buluştu.

Mükemmel bir gole son dakikada imza attı Mehmet Horoz. Takımına yine başarıyı getirdi. O maçı hayatı boyunca unutamadı Mehmet Horoz.

ÇOK SEVİLDİ VE ÖRNEK OLDU

Mehmet Horoz gerek idarecilik döneminde gerekse futbolculuk döneminde çok sevecen birisiydi. Tüm arkadaşlarının ve sporcularının sorunlarına kulak verirdi.

Beyefendi kişiliği ile de örnek olan Horoz spor camiası tarafından çok sevildi. Özellikle sporcuları hep saygı ve sevgiyle bahsettiler Mehmet Horoz’dan.

16 Eki 2021 - 07:00 - Gaziantepspor

Mahreç  Telgrafspor Servisi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.