Nihat Hatipoğlu’ndan Ebubekir Sifil’e tepki

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi RektörüNihat Hatipoğlu, Sözcü yazarı Yılmaz Özdilile Tele 1 sunucusu Cüneyt Akman’ı “Cesetleri camiler...

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi RektörüNihat Hatipoğlu, Sözcü yazarı Yılmaz Özdilile Tele 1 sunucusu Cüneyt Akman’ı “Cesetleri camilere sokulmasın cenazeleri kılınmasın” diye hedef gösteren Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Sifil’i eleştirdi.

Hatioğlu, "Bir din hocasının, ilahiyatçının bu türden sözü veya yorumu ne yazık ki, Kur'an'ın ve dinin değerlendirmesi olarak kabul ediliyor. Fatura dine kesiliyor. Mahcur edilen, uzaklaşılan da maalesef sadece İslam oluyor. Ne adına?" ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “İnsan kazanmalıyız” dedi ve şunları söyledi:

"Ateist, deist ve daha nice anlayışın, saflarına insan katmaya çalıştığı şu ortamda insanları kutuplaştırarak, ‘Müslüman değilsin’ diyerek, ‘günahkarsın’ fetvası vererek ne kazanacağız? Bu sorgulayan ve uzaklaştıran tavrın kime yaradığına baktınız mı? Bu yol ve üslup, tekfir veya tezyif üslubu çıkar yol değil. Zarardır. Gıdım-gıdım yürüdüğümüz, taşı sıkıp su çıkarırcasına kazandığımız bunca insanı başka yerlere savurmanın vebali ağırdır."

Açıklamasının devamında bu gibi çıkışların faturasının İslam dinine kesildiğini belirten Hatipoğlu şöyle devam etti:

"Samimi olan insanımızı biraz daha kenetleyelim diye söylenen sözün, sorumlulukla te'lif edilemeyeceği ve çok zarar vereceği kanaatindeyim. İşin bir diğer sıkıntılı tarafı şudur: Bir din hocasının, ilahiyatçının bu türden sözü veya yorumu ne yazık ki, Kur'an'ın ve dinin değerlendirmesi olarak kabul ediliyor. Fatura dine kesiliyor. Mahcur edilen, uzaklaşılan da maalesef sadece İslam oluyor. Ne adına?"

26 Ara 2020 - 08:35 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.