‘Muhtarlıklar icra tebligatı dolu’

Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, muhtarlık bürolarının icra ve mahkeme tebligatları ile dolu olduğunu söyledi.

Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, muhtarlık bürolarının icra ve mahkeme tebligatları ile dolu olduğunu söyledi.

Yılmazkaya, icra dairelerinde 22 milyondan fazla icra dosyasının bulunduğunu belirterek, Hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi. Vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntıları Meclis Genel Kuruluna taşıyan Yılmazkaya, konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

“İktidara sesleniyorum” diyen Yılmazkaya, “Vatandaş işsizlikle mi uğraşsın, borçlarla mı uğraşsın, faizlerle mi uğraşsın yoksa icralarla mı?” diye sitem etti.

Son 45 günde 1 milyon yeni icra dosyası açıldı diyen Yılmazkaya konuyla ilgili Mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye ortalamasının üzerinde işsizlik oranının yaşandığı Gaziantep'te de insanlar evine ekmek götüremiyor, perişan. Vatandaşların bankalara ve finans şirketlerine olan tüketici kredisi ve kredi kartı borçları 750 milyar liraya kadar yükseldi. En son verilere göre vatandaşların TOKİ'ye 26 milyar lira, varlık yönetim şirketlerine 30 milyar lira borcu bulunuyor” dedi

Vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntıların sorumlusunun Hükümet olduğunu dile getiren Yılmazkaya, “Bu yıl sadece son kırk beş günde icra ve iflas dairelerine UYAP üzerinden gelen icra ve iflas dosyası sayısı 1 milyon 20 bini geçti. Muhtarlıklar icra ve mahkeme tebligatlarıyla dolmuş, taşıyor. UYAP verilerine göre 12 Şubat itibarıyla icra ve iflas dairelerinden hâlen derdest dosya sayısı da geçen yılın aynı günündeki dosya sayısına göre artarak 22 milyonu geçmiştir.

İktidara sesleniyorum: Vatandaş işsizlikle mi uğraşsın, borçlarla mı uğraşsın, faizlerle mi uğraşsın yoksa icralarla mı?” dedi.

22 Şub 2021 - 07:28 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.