“Model Fabrika” hizmete giriyor

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan,Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (MODEL FABRİKA) Projesinin hayata geçirileceğini açıkladı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet E rdoğan, Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (MODEL FABRİKA) Projesi nin hayata geçirileceğini açıkladı.

Erdoğan, “ Gaziantep’te kurulumu devam etmekte olan Model Fabrika Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Avrupa Birliği (MADAD Fonu) ve Gaziantep Sanayi Odası katkıları ile hayata geçirilecektir. Gaziantep Model Fabrika Projesi bütçe çalışmaları tamamlanmış olup projenin toplam miktarı 12 Milyon TL’dir. Bunun 7,7 Milyon TL’lik kısmının MADAD fonundan, 4,3 Milyon TL’ lik kısmının ise Gaziantep Sanayi Odası tarafından karşılanması öngörülmektedir. Bütçe yönetimi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP tarafından gerçekleştirilmektedir. Kurulum çalışmalarında son aşamaya gelinmiş olup Model Fabrikanın Nisan 2020’de operasyonel hale gelmesi beklenmektedir.

Bu çerçevede, Model Fabrika’da görev alacak toplam 10 akademisyen ve sanayicinin “eğitici eğitimleri” tamamlanmış, Fabrika direktör ve yardımcı personeli istihdam edilmiştir. Kurulum çalışmaları için danışmanlık hizmeti anlaşması yapılmış olup, ürün seçimi tamamlanmış ve makine-ekipman alım süreci başlatılmıştır.

Şehrimiz son dönemde güçlü bir vizyon yakaladığını belirten Erdoğan b u olumlu gelişmenin sanayi kenti Gaziantep ’imize hayırlı olmasını dilerim ” dedi.

16 Oca 2020 - 23:38 - Ekonomi

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.