Moda Selvim’de Klasik Tesettür Giyim Koleksiyonu

Her giyim türünde olduğu gibi kıyafetler belirli alanda yoğunlaşmakta ve tercihler de buna göre şekillenmektedir.

Her giyim türünde olduğu gibi kıyafetler belirli alanda yoğunlaşmakta ve tercihler de buna göre şekillenmektedir. Örneğin normal giyim ürünlerinde bir sezonda pantolonlarda yoğunlaşma olurken tesettür giyimde ise tuniklerde olabilmektedir. Bu durum o sezon yapılan tasarımlardan kaynaklanmaktadır. Özellikle tesettür giyim ürünleri klasik yapı itibari ile farklılıklar göstermektedir. Klasik tesettür giyim modelleri içerisinde çeşitli kombinler yer almakta ve birçok seçenek bulunmaktadır.

Klasik tesettür ürünleri

Klasik tesettür ürünleri içinde birçok farklı parça bulunmaktadır. Tunikler, geniş paçalı pantolonlar, tesettür elbiseler, ceketler, yelekler, gömlekler ve etekler iç giyimde en çok tercih edilenlerdir. Dış giyimde ise feraceler ve kaplar yer almaktadır. Bu ürünler arasında kadınların en çok tercih ettiği parçalar tunikler olmaktadır. En fazla üretim ise bu alanda gerçekleşmektedir. Her kumaş özelliği ve desenin kolaylıkla kullanılabildiği tunikler kombinlemede de oldukça rahattır. Tunikle birlikte en fazla kombin ise klasik kumaş pantolonlar ya da geniş paçalı pantolonlar olmaktadır.

Tesettür Ürünlerinin Kombini

Klasik tesettür ürünlerin kombinlenmesi diğer ürünlere kıyasla daha kolay olmaktadır. Geçmiş dönemlere bakıldığında tesettür klasik giyim üzerinde birden fazla ürün kısıtlı üretilmekteydi. Dolayısıyla kullanım alanları da kısıtlı olmaktaydı. Ancak bugün ise kadınlar kolaylıkla kombinler gerçekleştirmekte ve istedikleri görünüme daha kolay ulaşmaktadır. Tunikler etekler, pantolonlar ile kombinlenirken ikili takımlarla da satışa sunulmaktadır. Elbiseler de gömlekler ile kombinlenebilmektedir. Tüm ürünler birbirlerini tamamlayıcı şekilde tasarlanmakta ve satışa sunulmaktadır.

Tesettür Ürünlerinde Klasik Dış Giyim

Dış giyim modelleri çok farklı çeşitlerde, kumaş, renk ve modellerde üretilebilmektedir. Kadınlar klasik tesettür giyim içerisinde pardösü, ferace, kap gibi modelleri tercih etmektedir. Dış giyimleri genellikle iç giyime uyumlu kombinlemeye dikkat eden kadınlar özellikle yaz aylarında feracelere ve kaplara ağırlık vermektedir. Kış aylarında ise pardösü ve mantolara ağırlık vererek renk tonlarında da koyu, kumaş özelliği ise kalın olan ürünleri seçmektedir. Ayrıca dış giyimi aksesuarlarla da tamamlayarak şık görünüm yakalamaktadır. Bu aksesuarlar çanta, ayakkabı, eşarp ya da şal ve takılar olmaktadır. Şık görünüm ise ancak aksesuarların dış giyim ile uyumlu olmasıyla sağlanmaktadır.

22 Eki 2019 - 11:06 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.