Milletvekili Kaplan inşaat sektöründeki sorunlara dikkat çekti

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, inşaat sektörünün sorunları ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak “Özellikle pandemi döneminde maliyet artışları yüzünden sektör can çekişiyor.

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, inşaat sektörünün sorunları ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak “Özellikle pandemi döneminde maliyet artışları yüzünden sektör can çekişiyor. Döviz kuru ndan ciddi anlamda etkilenen inşaat harçları ve malzeme tedariğindeki sıkıntılar, denetleyici bir mekanizma olmasından kaynaklı keyfi fiyat artışları inşaat sektörüne ağır bir darbe vuruyor” diye ifade etti.

DAHA FAZLA HİBE VE DESTEK ŞART!

Kaplan, yazılı açıklamasında inşaat sektörünün daha fazla hibe ve teşvikle desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “ Pandemiyle birlikte çimento, demir ve betona oldukça yüksek zamlar yapıldı. Özellikle seçim bölgem Gaziantep’te inşaat ile uğraşan vatandaşlarımız bu zamlar ve tedarik sıkıntısından dolayı isyan ediyor. Döviz kurundaki dalgalanmalarla birlikte konut fiyatları yükseldi. Özellikle beton, demir ve çimentonun yerli üretilmesi için daha fazla teşvik ve hibe desteği şart.”

İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ FİRMALAR BANKALARDAN KREDİ ALMAKTA ZORLUK YAŞIYOR!

İnşaat sektöründeki firmalara daha fazla kredi olanağının sunulması gerektiğinin altını çizen Kaplan, “Konut kredilerinin yüksekliği nedeniyle hem alıcı bulunması zorlaşıyor hem de sektör sıkıntı yaşıyor. Özel ve kamu bankalarının kredi faizlerini düşürmesi ve yerli üretime teşvik için ARGE ve inovasyon çalışmalarının arttırılması gerekiyor” dedi.

10 May 2021 - 11:08 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.