Mecidiye Han Yazıcı’yı ağırladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilip, sahaflar çarşısı olarak Gaziantep’e kazandırılan Mecidiye Hanı gezdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve protokol üyeleri, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun çalışmaları sonrasında harabe haldeyken restore edilen ve Sahaflar Çarşısı olarak hizmet verecek olan tarihi Mecidiye Han’ı gezdi.

GURUR VERİCİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kültürel miraslara sahip çıkılmasının önemli olduğunu belirterek, “Mecidiye Han’ın eski fotoğraflarını gördüm ve şimdiki halini gezdik gurur verici bir çalışma olmuş. Bu güzel çalışmaya emek veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu tebrik ediyorum. Kültürel mirasımız bakımından Anadolumuz çok zengin. Ancak esas olan bu mirası görebilmek. Terk edilmiş ve harabe halde olan Mecidiye Han’ın durumunu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kendisine mesele ve sorun edip, burayı restore ederek Gazianteplilerin ve burayı ziyarete edenlerin hizmetine sunmuş. Gençlerin ve çocukların ders çalıştığı Millet Kırathanesi’ni ziyarete ettik. Orada çocukların şevkle ders çalıştığını gördük. Bu bile çok önemli. Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum” dedi.

27 Şub 2020 - 17:00 - Kültür & Sanat

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.