KÖKSAN ve General Solar’dan enerji sektöründe dev yatırım

Türkiye’de tek çatıda en büyük güneş enerjisi sistemi KÖKSAN Holding tesislerinin çatısına kurulacak. GENERAL SOLAR tarafından gerçekleştirilecek projenin ilk imzaları atıldı.

Türkiye’de tek çatıda en büyük güneş enerjisi sistemi KÖKSAN Holding tesislerinin çatısına kurulacak. GENERAL SOLAR tarafından gerçekleştirilecek projenin ilk imzaları atıldı.

Pet preform sektörünün lideri KÖKSAN, enerjisini güneşten elde etmek için çalışmalara başladı. Bu amaçla Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde bulunan KÖKSAN Holding tesislerinin çatısında 14 MW gücünde elektrik santrali kurulacak. Tek çatıda Türkiye’nin en büyük güneş enerji sistemi projesi ile ilgili sözleşmeye KÖKSAN Holding adına Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kökoğlu, General Solar Enerji adına da Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdaş imza attı. Sözleşmeyle ilk etapta güneş enerjisi santralinin 4.2 MW’lıketabına başlanacak.

KÖKOĞLU: GÜNEŞ EN BÜYÜK ENERJİ KAYNAĞI

KÖKSAN Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kökoğlu, imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, enerjinin sanayinin en önemli girdileri arasında olduğuna dikkat çekti. Kökoğlu, “Dünya politikalarının enerji sektörüne göre şekillendiği bir dönemden geçiyoruz. Çevreci enerji, kesintisiz enerji ve düşük maliyetli enerji gibi kavramlar ön plana çıkıyor. Enerji çeşitleri içerisinde de güneş enerjisinin önemli yeri bulunuyor. Çünkü ülkemiz bir güneş ülkesi. Çevreci ve son derece ekonomik bir enerji. Biz de KÖKSAN Holding olarak çevreci olan bu enerjiden yararlanmak için General Solar Enerji ile büyük bir projeye imza atmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTTIRACAĞIZ

Kökoğlu, şöyle devam etti: “Sanayiciler olarak maliyetlerimizi ülkemizin şartlarına göre değil dünya piyasalarına göre belirlememiz gerekiyor. Çünkü dünya ile yarışıyoruz. Bu zorlu yarışı kazanmak için maliyetlerimizi geriye çekmemiz gerek. Maliyetler içerisinde de enerji maliyetleri önemli yer tutuyor. Güneş enerjisi sistemlerimizin devreye girmesi ile rekabet gücümüz daha da artacak. Böylece ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayabileceğiz.”

SOLAR ENERJİ SEKTÖRÜ HIZLI BÜYÜYOR

General Solar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdaş, firma olarak anahtar teslimi hizmet sunduklarını belirterek, “Sektör hızla büyürken, maliyetler de düşüyor. Dolayısıyla kendi enerjisini üreten sanayicilerin sayısı büyük bir hızla artıyor. Hükümetimizin de bu konuda çok önemli teşvik ve destekleri var. Ülkemizin 2023 stratejilerinin içerisinde enerjimizin yüzde 65’ini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan karşılama hedefi de bulunuyor” dedi.

FABRİKA ÇATILARI ENERJİ ÜRETECEK

Demirdaş, teknik olarak elverişli çatılara güneş enerjisi sistemlerinin kurulması ile birlikte enerji maliyetlerinin düşürüleceğini belirterek, şunları söyledi:

“Güneş enerjisine dayalı olarak kurulan fotovoltaik sistemler ortalama 25 yıl elektrik üretimi yapmaktadır. Çatılara kurulan tesisler için ilk yatırım maliyeti yaklaşık 4-5 yılda geri dönmekte ve geri kalan yıllarda tesis yatırımcısına ücretsiz elektrik sağlamaktadır. Firmamız lisanssız elektrik üretimi kapsamında kendi enerjilerini elde etmeleri için, işletmelerin maliyetlerini düşürerek rekabet konusunda avantajlı hale getirmek için birçok başarılı projeye imza atmıştır. İşletmelerimizin kendi elektriğini üretmesi maliyetlerini düşürecek, bu sayede kendisine rekabet gücü kazandıracaktır. İhracat artacak, döviz gelirleri artacak ve istihdamın artmasına katkı sunacaktır. Çatı pazarı artık tüm sanayiciler ve büyük ölçekli ticarethaneler için öz tüketim modeliyle işletmelerinde çok büyük enerji tasarrufu sağlayabilecekleri bir alana dönüşmüştür.”

27 May 2020 - 13:38 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.