Kılıçdaroğlu: Suç Gazianteplilerde değil biz de!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te nüfusun arttığını ancak partilerinin milletvekili sayısının artmadığını belirterek, ‘Kabahat bizde’...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te nüfusun arttığını ancak partilerinin milletvekili sayısının artmadığını belirterek, ‘Kabahat bizde’ dedi. Birbiriyle kavga eden bir örgüt istemediğini belirten Kılıçdaroğlu, ‘Kim kavga ederse kapının önüne koyacağım’ dedi.

250 belediye başkanının katıldığı CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı için Gaziantep’e gelen Kemal Kılıçdaroğlu, parti içi kavgalarla ilgili örgütü sert bir dille uyardı. Gaziantep’in bir zamanlar CHP’nin kalesi olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, ‘Şu anda 2 milletvekilimiz var. Nüfus artıyor, vekil sayımız artmıyor. Kabahat Gazianteplilerde değil. Bizde. Ben örgütün kendi içinde kavga etmesini istemiyorum. Artık kim kavga ederse kapının önüne koyacağım. Ama Gaziantep'e sözüm olsun. Yeniden o günlere döneceğiz. En büyük desteği de Gazianteplilerden bekliyorum. Partili arkadaşım önce Antepliyi düşünecek. Antep'te bir çocuk yatağa aç giriyorsa ne il başkanı, ne ilçe başkanı uyumayacak” dedi.

SUÇ GAZİANTEPLİLERDE DEĞİL, BİZDE

Konuşması esnasında partisine yönelik özeleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, Birbirleri ile kavga eden il örgütü istemediğini ifade ederek, “6 bin 317 şehidin verildiği topraklardayız. Güzel şeyler yapıyoruz. Peki, neden Gaziantep’in nüfusu artıyor da bizim milletvekili sayımız artmıyor. Kabahat kimde, Anteplilerde mi, bizde mi, Anteplilerde suç yok, kabahat bizde. Gazianteplilere sözümdür, sürekli birileriyle kavga eden bir örgüt istemiyorum. Kimse kusura bakmasın Dolayısıyla gün hizmet günüdür. Gün çalışma günüdür. Nüfus artıyor, bizim milletvekilimiz yok. Bir dönem burası CHP’nin kalesiydi, Celal Doğan gibi efsane bir isim vardı. Ne oldu? Eğer bir partili arkadaşım kendisini değil partiyi düşünüyorsa, önce Antep’i düşünecek. Antep’te bir çocuk yatağa aç giriyorsa ne il başkanı ne de ilçe başkanı uyuyacak” ifadelerini kullandı.

SANAYİ SİTESİNİ GEZDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te, Mavikent Sanayi Sitesi'ne geçti. Burada esnafla sohbet edip sıkıntılarını dinledi. Kılıçdaroğlu, "Şu an esnafın büyük sıkıntılar içinde olduğunu biliyoruz. Sadece Gaziantep'te değil tüm Türkiye'de sıkıntı var. Eğer biz temiz siyaseti getirebilirsek, vatandaşın verdiği vergileri doğru yere harcarsak, bu memlekette işsizlik olmaz, esnaf kazanır ama Allah'ın izniyle çözeceğiz. Biz esnafımızın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Yaşadıkları sıkıntıları çözmek için her şeyi yapacağız" dedi.

BAKIRCILARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Kılıçdaroğlu, Yeşilsu Caddesi'nde bulunan Şehitlik Anıtı'na karanfil bıraktıktan sonra Bakırcılar Çarşı'nı gezdi. Bakırcı esnafının kendisi için hazırladığı ve üzerinde CHP logosuyla isminin yazılı bulunduğu bakır tabağı sembolik olarak çekiçle işleyen Kılıçdaroğlu, Gaziantep savunmasının önemli isimlerinden Karayılan'ın mezarını ziyaret etti, kabrine karanfil bıraktı, dua etti. Karayılan'ın yakınları ise Kılıçdaroğlu'na Kurtuluş Savaşı döneminde bölge halkı tarafından giyilen siyah kalpak hediye etti. Kılıçdaroğlu, “Gaziantep'in çarşılarında halkımızla birlikteyim. Esnaf, bu aralar iktidardan kimseyi buralarda göremediğini söylüyor. Saraylardan, saltanattan vakit kalmıyor herhalde halka” dedi.

ŞAHİNBEY VE KARAYILAN’IN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Kılıçdaroğlu, partisinin çalıştayı için geldiği Gaziantep’te, Antep'in kurtuluşunun kahramanlarından Şahinbey ve Karayılan’ın anıt mezarını ziyaret etti. Partisinin, ‘Belediye Başkanlı Çalıştayı’ için Gaziantep’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kenti gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Tarihi Bakırcılar Çarşısı ve Tahmis Kahvesini de gezen Kılıçdaroğlu vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Esnaflar ile sohbetinin ardından kent tarihinin önemli isimlerinden olan Karayılan’ın mezarını giydiği kalpakla ziyaret eden Kılıçdaroğlu, okunan Kur’an-ı Kerim’i dinleyerek, dua etti.

YEREL BASINLA BULUŞTU

Belediye Başkanları Çalıştayı için geldiği Gaziantep’te yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda buluşan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, son yıllarda Gaziantep’te bekledikleri oyu alamadıklarını belirtti. Bunun sorumlusunun kendileri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Geçmişte yapamadığımız çalışmaları ben, belediye başkanları ve milletvekili arkadaşlarım yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra daha sıklıkla Gaziantep’e gelinecek. Burada var olan sorunları aşmaya çalışacağız. Biz alanda çalışırken Gaziantepli esnafın, sanayicinin, çiftçinin derdini de dinlemek istedik. Çünkü onların sorunları var. Buradaki esnafın sorunuyla İzmir’deki esnafın sorunu arasında büyük bir fark yok. Aynı sorunları yaşıyorlar. Bize aktarılan sorunları parlamentoda ve grup toplantılarında dile getirmek, sorunların çözümü konusunda önerilerde bulunmak bizim görevlerimizden birisidir. Bu görevi yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“YENİ BİR KADROYLA YOLA ÇIKACAĞIZ”

Gaziantep’te CHP il yönetiminin görevden alınmasına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, yönetimi sorunlu olduğu için görevden aldıklarını vurguladı. Kentte yeni bir yapılanmaya ihtiyaç duydukları için böyle bir hamle yaptıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Gaziantepliye güvenen, sorunları dillendiren, çözümleri de arka arkaya sıralayan bir yapının olmasını arzu ettik. Mevcut il başkanımız Anteplilerin sevdiği saydığı bir insan. Yeni bir kadroyla yola çıkacağız” dedi.

“BU DÜZENİN DEĞİŞMESİ LAZIM”

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın görevli olduğu bakanlığa pahalı fiyata ürün satmasının etik olarak doğru olmadığını sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, “Ama hiçbir işlem yapılmadı. Yapanın yanına kar kalır mantığı burada da geçerli oldu. Bakanın yönettiği bakanlığa yakınları dolayısıyla mal satması büyük bir ayıptır. Ama ayıbı görmüyorlar. Çalan çaldığıyla kalıyor. Sonra da memleketin hali ne olacak diyoruz. Bu böyle gitmez. Sağlık Bakanlığında da benzer bir olay var. Bizde güzel bir atasözü var. Balık baştan kokar. En tepedeki malı götürürse en aşağıdaki de yapar. Bu anlayışın devletin yönetiminde olmaması lazım. Devletin etik değerlerle yönetilmesi gerekiyor. AK Parti 2002’de parlamentoya geldiğinde kurduğu komisyonun adı yolsuzluk komisyonuydu. Geçmiş iktidarların yolsuzluklarını soruşturacaklardı. Bugün geldiğimiz noktaya bakın. Yolsuzluk var, yazılıp çiziliyor, insanlar kabul ediyor ama iktidardan ses çıkmıyor. Asla doğru değil. Bu düzenin değişmesi lazım” ifadelerine yer verdi.

BİZ İKTİDAR OLSAK SURİYE SORUNU OLMAZDI

Suriye iç savaşı ve Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacılarla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Biz iktidarda olsaydık, Suriyeli sorunu olmazdı. Böyle bir sorunu Türkiye yaşamazdı. Bazı rakamlara göre Gaziantep’te 500 bin ile 700 bin arasında Suriyeli nüfusu var. Doğurganlık oranları çok yüksek ve kendi ülkelerine gitmek istemiyorlar. Sanayici için de, Gaziantepliler için de ciddi bir sorun olmaya başladılar. Kilis’teki Suriyeli sayısı kendi vatandaşımızdan daha fazla olmuş. Bu tablonun değişmesi lazım, Suriye’de barış ortamının sağlanması gerekiyor. Suriye ile diplomatik ilişkilerin başlaması lazım. Suriye’nin tekrardan imar edilmesi gerekiyor. Bunu da yapacak olan Avrupa Birliği'dir. Ben bunu Avrupa’da kendim söyledim. Suriye tekrardan imar edildikten sonra Suriyelilere ‘Kendi ülkenize gidin’ dememiz gerekiyor. Avrupa Birliği de bunu yapabileceğini söyledi. Biz bu çerçevede bir politika izliyoruz. İktidarın da bunu yapmasını istiyoruz” dedi.

MİLLET KURTULSUN DİYE ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ

Erken seçim tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Biz erken seçimi millet beladan kurtulsun diye istiyoruz. Gaziantep’i gezdik. Esnafla karşı karşıya geldiğimizde bütün dertleri anlattılar. Var olan iktidar sorun çözme kapasitesini kaybetmiş bir iktidardır. Ve artık yeni sorunlar oluşturan bir iktidardır. Bunun değişmesi gerekiyor. Eğer bu ülkede 10 milyonu aşkın işsiz varsa iktidar görevini yapmıyor demektir. 2 milyona yakın üniversite mezunu işsiz var. Bu çocukların büyük bir kısmı fakir ailelerin çocuklarıdır. KYK kredisiyle okulu bitirmiş öğrencilerdir. Şimdi borçlarını istiyorlar. Önce iş ver ki onlar borcunu ödesin. Saray kendisin Türkiye’ye kapatmış durumda. Saraydakilerin hepsi çok mutlu. Her bir yerden maaş alıyorlar. Aşağıya inip de bir garibanın derdini dinle. Konuşmaya yüzleri yok” diye konuştu.

ADAYLIĞA İTTİFAK KARAR VERİR

Cumhurbaşkanı adaylığı konusuyla ilgili soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Biz bir ittifakın içerisindeyiz. Eğer cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu gündeme gelirse oturup konuşur kararı veririz. Karşımızda cumhur ittifakı var. Orada demokratik gelenek de yok. Bir kişi ben adayım diyor onlarda bir şey demiyor. Biz düşünüp taşınırız. Karşı tarafta düşünme yok. Bir kişi ne derse o oluyor” dedi.

KANAL İSTANBUL İHALESİNE GİRMESİNLER

Kanal İstanbul çalışmalarıyla ilgili tekrardan çağrı yapan Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse Kanal İstanbul ihalesine girmesin. Türkiye talan edilecek bir ülke değildir. Ama illa gireceklerse o zaman biz onlarla ilişkiyi keseriz. Ben soyguna göz mü yumacağım. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle saçma bir şey olmaz. Uluslararası hukuku açın yolsuzluğu koruyan bir hukuk var mı? Bunların hiçbiri yok. Biz haklıyız. Paralarını vermeyeceğiz. Hiç yıllardır sürüncemede kalan yatırım yok mu. Ben parayla fabrika açacağım. Benim derdim işsizlik ve yolsuzlukla mücadeledir. T.Telekom rezaleti meydanda. Telekom’u 6.5 milyar dolara sattılar. Alan kişiler bankalardan kredi alıp devlete verdi. Elin oğluna Telekom'u verdik, cebinden bir kuruş bile çıkmadı. Bankalar parayı isteyince de Telekom'u bankalara verdi. Bu soygundur, bunun vebali vardır. Bunlar kul hakkı yiyor. Bunun hesabı sorulmayacak mı? Ben bunu söyleyince kızıyorlar” dedi.

21 Haz 2021 - 08:55 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.